Pergetős találkozó

2023.09.27. 11:30

141 méter halat fogtak a Dunán

A Kulcsi Községi Önkormányzat és a Halfogók Baráti Köre Egyesület együttműködésével rendezték meg az elmúlt hétvégén a IV. Kulcsi Pergetős Találkozót.

Török Tímea

Fotó: Török Tímea

Szeptember 24-én és 25-én a 24 órás csónakos páros verseny bázisa ezúttal is a kulcsi hajóállomás volt. A festői környezet, a családias légkör kiváló lehetőséget nyújtott a sportág szerelmeseinek arra, hogy összemérjék horgásztudásukat, és nem mellesleg együtt töltsenek egy felejthetetlen hétvégét a Duna partján. Idén rekordszámú, összesen 21 csapat nevezett a versenyre. Péntek este a helyszínre érkezett csapatok hagyományos módon, helyben készített birkapörkölt mellett osztották meg pecás élményeiket egymással egy jó hangulatú, baráti összejövetelen.

A három etapból álló megmérettetés szombaton reggel 8 órakor vette kezdetét a Duna Dunavecse és Ercsi közti folyami szakaszán. A hivatalos eredmények kihirdetésére vasárnap délelőtt került sor. Az idei verseny több szempontból is felülmúlta a korábbiakat, ugyanis összesen 339 darab hal akadt a horgok végére, azok hossza összesen meghaladta a 141 métert.

Fotó: Török Tímea

Jobb Gyula polgármester köszöntőjével vette kezdetét az ünnepi ceremónia. Kulcs település első embere elmondta:

– Rendkívül nagy örömre szolgál, hogy ismét itt állhatok egy sikeres verseny eredményhirdetésén. Magam is a horgászat és a Duna szerelmese vagyok, ezért külön öröm, hogy ilyen sok gárda, köztük öt kulcsi csapat vett részt az idei megmérettetésen. Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, hiszen az eső megnehezítette a versenyzők dolgát, ám a fogási adatok alapján kijelenthetjük, hogy a horgászat szempontjából különösen előnyösnek bizonyult.

A támogatók jóvoltából – KissFish Horgászbolt Bölcske, kulcsi Duna Horgászbolt – értékes nyereményekkel gazdagodhattak a nyertesek. A dobogó legfelső szintjére Hodula Tamás és Hodula Lajos állhattak fel, 81 darab halat fogtak. Az ezüstérmes páros Szabados Gábor és Kardos Zoltán Pál lett, 43 darab hal akadt a horgukra. A harmadig helyezett pedig ebben az évben Radnó György és Radnó Zsolt csapata lett, akik 32 hal kifogásával értek fel a dobogó bronzérmes helyére. A legnagyobb halat, ezúttal egy 107 centiméteres harcsát Galbács Richárd fogta. Ugyanakkor a szervezők alapítottak egy vándordíjat is, amely most Kulcs-Rácalmás 1–0 eredmény alapján egy évig a településen marad. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában