Horgász- , főző-, és sárkányhajó verseny

2023.08.13. 07:00

Revansot vettek a kisapostagiak a halas kavalkádon - galériával

A kisapostagi kötődés miatt voltam már többször a település gasztronómiai rendezvényein, és azt mondhatom, igazán kinőtte magát a halászléfőzős kavalkád. A csodás Duna-parti környezet impozáns színteret biztosít a rendezvénynek, és a látvány mellett az éterben keringő illatok csak tovább fokozzák az érzékszervi kényeztetést.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella

A magas vízállás miatt egy kicsit módosult a forgatókönyv, így a horgászverseny elmaradt, de természetesen a snecifogó bajnokság nem, és a reggeli regisztrációt követően huszonkét pecás dobta be botját a kijelölt helyén.

A „vizes” programoknál maradva, ismét rendeztek sárkányhajó versenyt is, amelyen Kisapostag és Dunaegyháza csapata mérkőzött meg egymással. Tavaly a túlpartiak nyerték meg a futamot, ám a Fejér vármegyeiek most revansot vettek, hiszen ezúttal az ő hajójuk ért előbb célba.

A parton már a reggeli óráktól kezdve gyülekeztek a főzőcsapatok. Összesen huszonhárom családi-baráti társaság gyújtott a bográcsok alá, és készítette el a saját titkos összetevőkkel megspékelt recept alapján a halászlevet. Emellett grillen és tárcsán is sültek a halas finomságok. Szakavatott zsűri kóstolta az ételeket, Németh József és Blaskó János Venesz-díjas mesterszakácsok, valamint Márkli János, Kisapostag alpolgármestere. 

Az összpontszámok alapján idén Zsigmond Károly Zsolt nyerte el a legfinomabb halészléért járó vándorkupát. A bírálatban az is szerepet játszott, hogy ő főzte meg a legnagyobb mennyiségben ezt az ételt, mintegy száznegyven adagnyi halászlevet. 

Minden adott volt ahhoz, hogy ismét egy remek hangulatú programot tudhassanak maguk mögött a résztvevők. Nemcsak helyiek voltak, sokan érkeztek Dunaújvárosból, és jelen volt Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője is. Nagy Attila, a település polgármestere lapunknak elmondta, ez volt immáron a huszonnegyedik halas kavalkádjuk. Hagyományos és népszerű rendezvény, amely részben talán annak is köszönhető, hogy minden korosztálynak ad valami pluszt a kínálata, illetve találhat kedvére való programelemet benne, a horgászattól kezdve a főzés át a gyermekek szóló foglalkozásig. A kicsiket például ugrálóvár és arcfestés is várta. Mint azt a polgármester hozzátette, az volt a fő szempont a szervezésnél, hogy a résztvevők jól érezzék magukat és hogy ne terheljék a büdzséjüket. Önkormányzati rendezvényről van szó, de a polgármester kiemelte a Bárka Vendéglő hathatós segítségét a lebonyolításban, hiszen a területet, az infrastruktúrát az étterem tulajdonosi köre biztosította hozzá.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában