Évkezdés

2023.08.31. 09:00

Nyakunkon a tanév - osztják a könyveket

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Nincs mese, nyakunkon a tanévkezdés. Ennek szó szerint kézzelfogható jele, hogy megérkeztek a tankönyvek az iskolákba, és megkezdődött azok kiosztása. Csak emlékeztetőül: az állam mintegy 4200 iskolába 13 millió tankönyvet szállíttatott ki, amelyet ingyenesen kapnak meg a diákok. Tankönyveket állami és nem állami kiadótól is lehet, illetve lehetett rendelni. Harminchat kiadó 2313 könyvéből választhattak a pedagógusok.

Fotó: LI

A Petőfi Sándor Általános Iskolában tegnap kezdődött meg a tankönyvosztás. Azt nem mondhatjuk, hogy minden gyerek boldogan vette kezébe a könyveket, viszont mindenkiben volt egy kis drukk. Vas Ádám mosolyogva állt sorba édesanyjával a könyvekért, és elmondta, a testnevelés a kedvenc tantárgya. Édesanyja, Vas Lászlóné azért büszkén hozzáfűzte, a csemete angolból legutóbb dicséretes volt.

Árvai Gyöngyi intézményvezető elmondta, eddig minden rendben zajlik a tankönyvosztás terén: – Délelőtti és délutáni műszakban dolgoznak a kollégáim, vagyis szinte egész nap jöhetnek a könyvekért a diákok. Az ötödikesekig csak a szülőkkel vehetik át, hatodik felett pedig már önállóan is elvihetik a diákok a könyveket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában