Szerettei körében

2023.08.22. 09:00

Kilencvenes szám a gyertyán, legalább ennyi köszöntő (képgalériával)

Nem nagyon volt szabad hely a Szent Ferenc Szegénygondozó Nővérek Szeretetotthona ebédlőjében hétfőn kora délután, ugyanis az egyik bentlakó születésnapját ünnepelték együtt tortával, gyertyával, ahogy illik. Az már kevésbé mondható hétköznapinak, hogy az egyik asztalnál Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere és Takácsné dr. Gécs Anita jegyző is ott ült. Ugyanis Morvai Gézáné Ica néni tortáján a 90-es szám díszelgett.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella

A felületes szemlélő nem is nagyon mondta volna meg elsőre, ki is az ünnepelt a teremben, Ica néni olyan vitalitással van még most is megáldva. Nem tudni, ez minek köszönhető, de gyaníthatóan benne van az is, hogy szeretet veszi körül. Erre a legmarkánsabb bizonyíték, hogy születésnapját is háromszor ünneplik meg. Szombaton a „szűk család” ünnepelt, és mivel sokan nem tudtak eljönni, így csak negyvenöten köszöntötték. Bár az idősek otthonában kis műsorral ajándékozta meg őt az Aranydaru Nyugdíjas Klub, amelynek aktív tagja, ez nem akadályozza őket abban, hogy később is rendezzenek neki egy születésnapi ünnepséget.

Fotó: Laczkó Izabella

A polgármester virágcsokorral, jókívánságokkal és Orbán Viktor miniszterelnök emléklapjával köszöntötte, a jegyző ajándékcsomaggal kedveskedett, a család jelen lévő tagjai, fiai, Morvai Tibor és Morvai Géza, és testvére Gulácsi Teréz hatalmas csokorral köszöntötte a meghatódott Ica nénit. Póla Imréné Ági, az Aranydaru Nyugdíjas Klub elnöke kis műsoruk felvezetéseként azt is elmondta, szeptember 4-én fogják közösen ünnepelni a klubban Ica nénit, méghozzá annyian, hogy az otthonban el sem fértek volna. Ő is egy nagy csokorral adott nyomatékot szavainak. Mivel is kezdhette volna műsorát a dalkör, mint a „Sok születésnapokat vígan megélhess” kezdetű dallal. Egy vers is elhangzott „Szent Ilonka csillaga szálljon e házra, melynek lakosait indítsa vígságba...” kezdettel. Mondani sem kell, minden ének, vers, köszöntés után akadt valaki, aki Ica nénit megölelgette alaposan.

A köszöntések után immár a Youtube-ról egymást követték a születésnapi dalok, majd közösen elfogyasztották a méretes tortát.

Fotó: Laczkó Izabella

Ica nénit a családi ünnepségen fia a saját, erre az alkalomra írt versével köszöntötte:

Drága mamikám!
Összegyűlt a család apraja és nagyja,
eljöttünk erre a csodálatos napra, 
Hogy együtt köszöntsünk fel téged, felelevenítve a sok-sok évet.
1933 nyarán,
még a nap is szebben ragyogott tán.
Elteltek azóta hosszú-hosszú évek,
benne megpróbáltatás és szép emlékek.
Maradj nekünk továbbra is ilyen fiatalos,
aki, ha kell, megfőz, vagy ruhákat mos.
Nevessünk együtt még nagyon sokat,
töltsd el vidáman a hétköznapokat.
Drága mamikám, ma ünneplünk téged,
nagy öröm számunkra, hogy ezt is megélted!
Ezért azt kívánjuk mindannyian e szép napon,
Ragyogjon rád napfény, legyél boldog nagyon.
Legyen egészséged, tudjál jókat nevetni,
A szívedet soha ne bántsa meg senki.
Bánat sose érjen, minden utadon a szerencse kísérjen.
Hisz nem az a lényeg hogy múlnak az évek, 
Hanem az, hogy szeretve szép az élet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában