Lovasnap és testvértelepülés találkozó

2023.07.25. 11:30

Összefogással dolgoztak a közösségi rendezvény sikeréért

Június 22-én egész napos programmal várták Perkátán az érdeklődőket. A rendezvény megszervezésében a közművelődési szakemberek és civilszervezetek közös munkája hozta meg a sikert, hiszen a nyári hőség ellenére is sokan voltak kíváncsiak a programokra az elmúlt szombaton a kastélyban, a parkban és környékén egyaránt.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Perkáta nagyközség legszebb gyöngyszeme minden bizonnyal a felújított Győry -kastély és környéke, amely nem csak turisztikai látnivaló, de a perkátai lakosságnak is nagyszerű lehetőség a szabadtéri és fedett helyszínt igénylő események igényes lebonyolításához. Ugyanakkor mit sem ér a lehetőség a tenni akaró szervezők munkája nélkül, akik ezúttal összefogással hozták létre a szombati rendkívül sokszínű eseményt. A direktor team a Bokréta Lovasudvar Egyesület, a Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület és az önkormányzat közművelődési szakembereiből állt. Az volt a céljuk, hogy minél szélesebb körben, sikerrel tudják megszólítani a lakosságot, akik aztán majd a lehető legnagyobb számban vesznek részt az általuk szervezett programokon. Természetesen az önkormányzat, valamin Oláh István polgármester mindenben támogatta a kezdeményezésüket. 

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Már a reggeli órákban elkezdődött a program, ugyanis a főzőversenyen résztvevő baráti társaságok már nyolc órától érkeztek, hogy megkezdjék a versenyben résztvevő ételeik előkészítését. A Bokréta Lovasudvar Egyesület délelőtt jó hangulatú lóhátas ügyességi versenyt, majd délután fogathajtóversenyt szervezett, amelyet jelentétével dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő is megtisztelt és a legügyesebb lovasoknak a képviselő adta át a díjakat. Egész nap kínáltak gyerekeknek szóló elfoglaltságokat is a művelődési központ jóvoltából, amelyből az ugrálóvár, arcfestés és a lovaglás sem hiányzott. A falu kemencéje melletti tér a Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület székhelye volt ezen a szombaton. Itt hangulatkeltő gitármuzsikával alapozták meg a közönség hangulatát, amelyet a népművészeti foglalkozás táncos növendékeinek fellépése, Horváth Dori vezetésével tovább fokozott. Majd a Száztagú cigányzenekar megjelent tagjai húzták a talpalávalót, végül Tarnai Kiss László fellépése koronázta meg a programsorozatot. A nagyszabású esemény kísérő rendezvénye a Győri-kastélyban megtekinthető lovas témájú kiállítás, valamint a helyi könyvtár saját tulajdonú könyvbemutatója, ajánlója volt.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában