Dunaújváros

2023.06.25. 07:00

Közös élményekkel, tartalmas programokkal kezdődött a nyári szünet

Itt a vakáció, a tanulás helyett most végtelen szórakozás a gyerekek feladata. A város egyes iskoláiban lassan nyitnak az Erzsébet-táborok, sőt, van, ahol már javában tart a mulatság, hiszen az első turnus június 19-én startolt. A dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola is ezen a héten nyújtott élménydús kikapcsolódást diákjainak, akiket nap mint nap izgalmas programok vártak.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Dózsa iskola FB-oldala

Az államilag finanszírozott, változatos eseményekkel színesített ötnapos táborban a Dózsa iskolában 24 gyermek és 2 pedagógus volt. Az elhivatott pedagógusok a tábor szervezése során úgy állították össze a programokat, hogy a gyermekek játszva tanulhassanak, szórakozás közben barátkozhassanak és mindeközben felejthetetlen élményekkel gazdagodhassanak.

A Dózsa iskola által szervezett tábor első napján, azaz hétfőn a gyerekek szabadulószobában jártak, ahonnan – bár nem volt egyszerű – sikeresen kijutottak. Emellett a táborozók különféle játékokból álló, közösségépítő foglalkozáson is részt vettek, egy pörgős, táncos játék során mutathatták meg, mit tudnak, valamint kézműveskedtek is.

A következő nap sem volt unalmas a gyerekek számára, kedden ugyanis az agyagozás fortélyaiba vezették be őket. A foglalkozás során remek alkotásokat készítettek az ügyes kezű kisdiákok, nagyon élvezték az agyag formálását. A nap folyamán egy átmozgató néptánc is napirenden volt, de a gyerekek érdekes fizikakísérleteket is kipróbálhattak.

Fotó: Dózsa iskola FB-oldala

Szerdán igazán izgalmas programokkal fűszerezett napon vehettek részt a kisdiákok, ugyanis délelőtt ellátogattak a Digitális Közösségi Alkotóműhelybe, ahol textilnyomó segítségével kreálhattak saját készítésű pólókat, barkácsoltak is, sőt, a 3D-s nyomtatást is kipróbálhatták. Délután az idegen nyelvek kapták a főszerepet. A táborozók angol és német nyelvi foglalkozásokon vettek részt, ahol gyakorolhatták az eddig tanultakat, és új ismeretekre is szert tehettek.

Az utolsó előtti napon sportvetélkedő várta a gyerekeket, majd önismereti foglalkozáson is részt vehettek. Ezen a napon a Dózsa iskola volt tanítványai is visszatértek az intézmény falai közé, a volt dózsások ugyanis zumbát tartottak a táborozóknak.

A tábor pénteken zárult, de addig is a gyerekekre még rengeteg, érdekes esemény várt, köztük egy frissítő kirándulás a Duna-parton, valamint egy pihentető és egyben szórakoztató házimozizás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában