Vármegyei Pénzügyi Keret

2023.06.22. 17:30

Közel nyolcvan millió forint a kistelepüléseknek

A Fejér Vármegyei Önkormányzat által működtetett Vármegyei Pénzügyi Keret közgyűlése minden évben pályázatot ír ki vármegyénk települései számára, annak érdekében, hogy biztosítsák a kötelező feladataik ellátásához, illetve pályázati céljaik megvalósításához, azok befejezéséhez szükséges támogatást.

Molnár Emese

Fotó: Skobrak Denes

Erről dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke számolt be annak apropóján, hogy a Pénzügyi Keret csütörtökön újabb ülést tartott. Döntöttek tagfelvételről, így a közösségnek immáron hatvan település a tagja, illetve egyhangú szavazással összesen 76,5 millió forint támogatás odaítélésről is döntöttek tíz település vonatkozásában. Mint azt az elnök vázolta, a választókerületünkhöz tartozó Kulcsnak hétmillió forintot biztosítanak a helyi közutak burkolatjavítására, rendezési terv módosítására, az Egészségház akadálymentesítésére és önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére. 

Fotó: Skobrak Denes

Ezen kívül Cece a külterületi közutak fejlesztésére, a cecei kerékpárút II. ütemének kiviteli terveihez négymillió forintot; Sárkeresztes a helyi termelői piac kialakítására kilencmillió forintot; Magyaralmás a Meseház Óvoda-Bölcsőde új csoportszobájának kialakítására tizennégy millió forintot; Sukoró bölcsődei és óvodai infrastruktúra fejlesztésére tizenkét millió forintot; Csősz a művelődési ház tetőszerkezetének felújítására tizennégy millió forintot; Ráckeresztúr a temető előtti járda felújítására ötmillió forintot; Aba az Abai Fórum Étterem tetőszerkezetének javítására négymillió forintot; Pátka az Arany János és a Damjanich utca közműépítését követő javításra hárommillió forintot; míg Mezőszilas külterületi útfejlesztésre négy és fél millió forintot kap.

Dr. Molnár Krisztián hozzátette, minden olyan fejlesztést örömmel támogatnak, amelyek a településeken élők igényein alapulnak, komfortérzetüket növelik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában