Hírösszefoglaló

2023.06.07. 21:00

Ezek voltak a szerda legfontosabb hírei – 2023. június 7.

Nézzük miről számoltunk be ma, összefoglaltuk a legfontosabb és legnépszerűbb híreket is.

duol.hu

Parkoló autókra zuhant egy fa Dunaújvárosban

Mi van, ha a nevelőszülő nem tudja szeretni a gyereket?

Stájn Emma nem kért tiszteletdíjat az író-olvasó találkozóért a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtártól, sőt, az olvasók kedvéért több ezer kilométert utazott, hogy a Kőbölcső című kötetével kapcsolatos kérdésekre válaszoljon, és dedikálja a könyvet az érdeklődőknek. A kedd délutáni beszélgetés – élete első író-olvasó találkozója – hosszúra, tartalmasra, megindítóra sikerült.

A steelballtól az ovisok nyuszimotor versenyéig – nagyszabású sportnap

Többek között a nagy múltú utcai kosárlabda, a steelball életre keltésével, fitnesz programokkal és közös edzésekkel, az óvodásoknak rendezett nyuszimotor versennyel, a gyerekeknek kiírt focikupával és még számos sportolási lehetőséggel várnak minden érdeklődőt szombaton 9 órától az egyetem belső udvaraiban, amikor a JUVE Sportolj Dunaújváros programsorozatának záró, ingyenes eseményét rendezik meg.

„Arra megyek, amerre aznap reggel kedvem tartja”

Ismét úton Matulai György kerékpáros túrázó, aki az elmúlt évek, évtizedek alatt számos sikeres expedíciót teljesített Európában és a nagyvilágban – a tekintélyes eredménylistából most csak a 2011-es katmandui kiruccanást említjük. A dunaújvárosi sportember célállomása ezúttal Grúzia (Georgia) fővárosa, Tbiliszi.

Huszonnegyedszerre is bajnok a Karmacsi Autó

A városi kispályás labdarúgó-bajnokság ST Solar első osztályában a héten befejeződött a 2022/2023. évi szezon, amelyben a Karmacsi Autó együttese szerezte meg a bajnoki címet, miután döntetlent játszott a végül ezüstérmes Fejó Therm Kft. gárdájával.

Megegyezés az iváncsai demonstráció után – frissítve

A közösségi médiában napilágot látott információk szerint – egy demonstráció miatt – erős torlódás volt az M6-os autópálya iváncsai iparterület melletti szakaszán a reggeli és délelőtti órákban, amely jelentős forgalmi fennakadást okozott nem csak az autópályán, hanem az arra bevezető és arról kivezető útszakaszokon is. Lapunk nem hivatalos információi szerint a demonstráció után a felek megegyeztek.

Parkoló autókra zuhant egy fa Dunaújvárosban

Meghasadt és kettétört fa okozott anyagi kárral járó balesetet szerdán Dunaújvárosban. 

Kisfaludy László helyettes államtitkár: a kormány elkötelezett

Az impozáns perkátai Győry-kastély adott otthont a Fejér vármegyei köznevelési szakértők szakmai tanácskozásának 2023. június 6-án, melynek témája a 2023-as törvényi változások volt. A rendezvényt Kundakker Ferencné, a Köznevelési Szakértők Országos Egyesületének Fejér vármegyei elnöke nyitotta meg. A köszöntő után Kisfaludy László, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára tartott egy ismertetőt az új pedagógus életpályamodell törvényről.

A legolvasottabb könyvtári hősök — képgalériával

A 94. Ünnepi Könyvhét és a 22. Gyermekkönyvnapok alkalmából kedden délután köszöntötték a dunaújvárosi József Attila Gyermekkönyvtár OlvasóPróba címmel meghirdetett könyves kihívását sikeresen teljesítő általános diákokat

Szóbelik emelt szinten

Mint arról lapunk is beszámolt korábban május 26-án fejeződtek be az idei tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái.

Karambol volt Dunaújvárosban

A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint összeütközött egy mikrobusz és egy személyautó Dunaújvárosban, a Papírgyári úton. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották. Az egység áramtalanítja a járműveket.

Hegedűs D. Géza monológja Márai Sándor bőrében

A Mikro fesztivál második napjának estéjén nem csak az ég fakadt könnyekre, a Bartókból kiáramló közönség jó részének is párás volt a tekintete. Nem csoda, Márai Sándor Hallgatni akartam című, tíz évvel ezelőttig kallódó írása próbára teszi az elmét és a lelket egyaránt. Pláne, ha olyan színházi előadó szájába adja a szavakat, mint Hegedűs D. Géza!

Iratkozzon fel Hírlevelünkre és holnaptól már nem fog lemaradni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában