Beharangozó

2023.05.11. 15:00

Lovasnapot rendeznek Daruszentmiklóson

A már hagyományosnak nevezhető programot a falu csodálatos Faluparkjában bonyolítják le ezen a héten, szombaton.

Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

Az események 8.30-kor kezdődnek. Ekkor köszöntik a versenyzőket, akik várhatóan ismét imponáló rendben állnak föl a színpad előtt, hogy utána díszelgő körrel mutassák meg magukat a nézőknek. Néphagyományaink része a színpadon 9 órától. A folytatásban fellépők folklórműsora is figyelemre méltó lesz. Előbb Czuppon Péter tanítványai, majd a helyi Benedek Elek általános iskola diákjai lépnek a közönség elé.

A versenyzők 10 órakor rajtolnak. A minden alkalommal sok izgalmat hozó verseny, a fogathajtók megmérettetésével kezdődik. Ebben a kategóriában az esélylatolgatók nagy veszedelmére két fordulót bonyolítanak le. Remélem csábítónak hangzik, hogy természetesen többféle kocsi fajtával és fogatolással találkozhatnak.  A lovasbemutatók 12 órától láthatók majd. Ezt a sorozatot a szilaj csikós bemutatókkal kezdik, amiben várhatóan a megunhatatlan látványelemek, mint a vágták, a népi versenyek, a lovas és lovának az abszolút harmóniája újból élvezhetők lesznek. Ezt követően az Európa – és világbajnokságot is sikerrel megjárt Sóskuti Manók lovasbemutatóját láthatják 12.30-tól. A folytatásban következik a RS Assistance rövid lovastusa – military bemutatója, amit a lovassportok legkeményebb változataként emlegetnek.

Fotó: Balogh Tamás

A lovas különlegesség, a pusztaötös bemutatója 13 órától várható. Ez az a lovas bravúrszám, amit legalább egyszer mindenkinek látnia kell. A veszedelmes, a ló és a lovas tökéletes összhangját megkövetelő mutatványt ezúttal a szakág legjobbjától, a Guinness Rekorder Tóth Lajostól, és a csodálatos lovaitól láthatjuk!

A bravúrszámok után a verseny délután a népi fogathajtás résztvevői mutatják be a tudásukat. Az eseményt az eredményhirdetéssel zárják.

Daruszentmiklóson az már csak természetes, hogy a rendezvény ideje alatt főzőverseny, ingyenes népi játékok, íjászat, és játszóházi elfoglaltságok várják az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában