Duol.hu videó

2023.05.12. 15:00

Közlekedjünk biztonságosan minden nap! — videóval

A Közlekedési Kultúra Napjának legfőbb célja a közlekedésbiztonsági kockázatok tudatosítása, a cselekvésre ösztönzés és az együttműködés fontosságának hangsúlyozása.

duol.hu

Fotó: police.hu

2015-ben történt létrehozása óta hazánkban minden év május 11-én rendezik meg a Közlekedési Kultúra Napját, melynek küldetése a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák mind szélesebb körű társadalmi megismertetése, a kulturált közlekedés iránt fogékonyság növelése, valamint a toleráns, partnerségen alapuló, egymásra és önmagára odafigyelő közlekedési kultúra színvonalának emelése – olvasható a police.hu-n.

Székesfehérváron a megyeszékhely önkormányzata, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság, valamint a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Területi Szervezete közösen szervezte meg 2023. május 11-én a neves naphoz kapcsolódó közlekedésbiztonsági rendezvényét a Németh László Általános Iskolánál.  A program során a szakemberek a pedagógia eszközeivel, játékos és kreatív feladatokon keresztül igyekeztek felkészíteni a nagycsoportos óvodásokat és az alsó tagozatos kisiskolásokat a biztonságos, kulturált és előzékeny közlekedésre.

Fotó: police.hu

A rendezvényre 10 székesfehérvári oktatási intézményből mintegy 250 gyermek kapott meghívást, melynek során a fiatalok a részükre felállított rolleres-kerékpáros pályán tehették próbára ügyességüket, és a közlekedési kvíz kitöltése mellett további ötletes feladványok megoldására is lehetőségük nyílt. Az interaktív nap programjainak sorában  nagy népszerűség övezte a közlekedési táblák puzzle kirakóját.  A prevenciós szakemberek bíznak benne, hogy a rendezvény hozzájárult ahhoz, hogy a jövő nemzedékének már természetes és magától értetődő legyen a közutakon tanúsított kulturált és együttműködő magatartás, és a gyermeken keresztül a szülők figyelmét is sikerül felhívni arra, hogy a közlekedésben partnerként figyeljenek egymásra.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában