Duol.hu videó

2024.04.14. 12:00

Sikeres piacot nyitottak Kisapostagon – videóval

Kell-e kellemesebb szombat délelőtti elfoglaltság egy piaci sétánál? A jó portékák mellett, a rég nem látott ismerőseinket is köszönthetjük.

Duol.hu

Ragyogó napsütéses időben, első alkalommal rendeztek Kisapostagon vásárt a nemrég átadott téren. A hangulat kellemes volt, hiszen a jó portékák mellett kedves baráti beszélgetésekre is sor került. Vásárolhattunk tejterméket, húsárút, termelői mézet, lekvárokat, szörpöket, krumplit, hagymát, miegymást. Természetesen kóstolni is lehetett. Volt itt finom kávés stand, kétféle is, kürtőskalács, de a közelgő anyák napjára is beszerezhettük az ajándékot vagy díszeket.

Szatmári Attiláné, Piroskát kérdeztem elsőként a piacról.

– Vártuk, hogy legyen élet a piacon. Amellett, hogy jó termékek vannak, jót is beszélgettünk a falubeliekkel. Úgy látom, mindenkinek örömére nyílt meg a piac. Én miután nagyon szeretem a csípőset, csípős-csemege csili lekvárt vettem. Nagyon finom, megkóstoltam. Pirítós kenyérre is jó, de még zsíros kenyérre is kiváló. Birsalmasajtot is vásároltam. Hónapokon keresztül megőrzik a gyümölcsöt magát. Frissen készítik, egy hónap kell nekik ahhoz, hogy fogyasztható legyen. Azért is jó a termelői piac, mert tudom, hogy mikor, hogyan, mi készül. Miután a kecskesajtot nagyon szeretjük, vettem azt is, borsosat és natúrt.

Szappanosné, Katit is megkérdeztem a piaci „fogásról”.

– Almát vettem és sonkát. Az alma jó áron volt, a sonka pedig azért kell, mert bár elmúlt húsvét, az éhség megmaradt. Vettem még ásvány nyakláncot is.

– Igen, olyan szépek – vette át a szót Dorka Bertalanné, Gabi. Kérdésemre, hogy ő mit vásárol, azt mondta: - Én most a rebarbara lekvárt kóstoltam, lehet, hogy veszek. De a kürtőskalács is érdekel.

A vásárlókkal és az árusokkal beszélgetve sikeres piacot bonyolítottak le a szervezők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában