Döntött a közgyűlés

2023.04.24. 13:00

Végleg bezárt a fürdő

A paksi közgyűlés korábbi döntése értelmében a város kiadásainak csökkentése érdekében teljes egészben megszűnik a gyógyfürdői szolgáltatás a Paksi Gyógyászati Központban.

duol.hu

Paks kiadásainak csökkentése érdekében teljes egészben megszűnik a gyógyfürdői szolgáltatás is

Fotó: M. Gy.

Egyebek mellett erről döntött ülésén a helyi testület 2023. április 19-én, szerdán — írja a teol.hu

Huszonnégy témát tárgyalt szerdai ülésén a paksi képviselő-testület. Egyebek mellett módosították a Paksi Gyógyászati Központ alapító okiratát is, amely módosítását a gyógyfürdő megszüntetéséről szóló korábbi testületi döntés, valamint az indokolta, hogy emiatt május elejétől a Deák Ferenc utcai épületben is megszűnik a betegellátás. 

A gyógyfürdő épületének későbbi hasznosításával kapcsolatban a polgármester közölte: szeretnék megtartani az épület gyógyászati funkcióját, egyes részeibe kisebb átalakításokat követően bizonyos szakrendeléseket telepítenének. A medencetérrel kapcsolatban úgy fogalmazott: az önkormányzat semmiképpen sem szeretné saját fenntartásban működtetni azt a későbbiekben sem. 

Szabó Péter, Paks polgármestere szerint, ha lenne olyan befektető, aki fantáziát lát a gyógyfürdő hasznosításában, és hajlandó bizonyos beruházásokat véghez vinni, azt nyereségesen is működtetni tudná. Megismételte a korábban elhangzottakat, amely szerint már a fürdő megépítésekor olyan szolgáltatásokat kellett volna a gyógyfürdő mellé telepíteni a szaunától kezdve az élményelemekig, amelyek jelentős bevételt generálhattak volna. Példaként Mórahalmot említette, ahol a profitot termelő szolgáltatások miatt a helyi önkormányzatnak csupán egymillió forintot szükséges mellé tennie havonta, míg Paksnak ez háromszázmillió kiadást jelentett évente.

A környéken így egy gyógyfürdő maradt, Dunaföldváron. A létesítmény április elejétől újra látogatható lett a vendégek számára, akik a megszokott gyógyszolgáltatásokat vehetik igénybe, az árak viszont emelkedtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában