Úranyitás

2023.03.13. 19:00

Drágábban csobbanhatunk a földvári fürdőben

Április elejétől újra látogatható lesz a dunaföldvári gyógyfürdő. A vendégek a megszokott gyógyszolgáltatásokat vehetik igénybe, az árak viszont emelkednek - tájákoztat társoldalunk a teol.hu.

GAZSÓ R.

Dunaföldvári Gyógy-és Strandfürdő

Forrás: dunafoldvarfurdo.hu

Bár a képviselőtestület döntése szerint csak április elején nyit újra a dunaföldvári fürdő, a nyitáshoz többhetes felkészülési időszak is tartozik, így már március 15-tel megkezdődnek az előkészületek, hogy az eddig fűtetlen épület fogadni tudja a gyógyulni, pihenni vágyókat – tudtuk meg Horváth Zsolt polgármestertől, amikor arról beszélt, hogy a város idei költségvetésében sikerült forrást találni a fürdő üzemeltetésére, amely tavaly pénzügyi megszorítások miatt zárt be. 

Új szolgáltatások bevezetésére is pályázik a dunaföldvári gyógyfürdő (Fotó: Part Online)

A nagy újra nyitást követően a fürdő a megszokott időben várja majd vendégeit, vagyis hétfőtől vasárnapig, 8 és 18 óra között – olvasható a Part Online oldalon. A dunaföldvári portál szerint a szolgáltatások köre majdnem állandó marad, azzal a különbséggel, hogy a gyógyfürdő fürdőorvosához jelenleg nem tudnak időpontot kérni, miután a bezárástól független okokból az előző szakember felmondott, az utódját pedig még nem találták meg. 

A gyógyszolgáltatások közül az intézmény portfóliójában elérhető lesz többek között a csoportos víz alatti torna, az iszapkezelés, a víz alatti vízsugaras kezelés és a gyógymasszázs. A dunaföldvári gyógyvíz, mint egyébként ismert, nagymértékben hidrokarbonátos és magas sótartalmú, ezáltal mozgásszervi, nőgyógyászati panaszok és bőrbetegségek gyógyítására is javasolják.

Viczai János ügyvezető a belépőjegyekkel kapcsolatban a portálnak elmondta, hogy már a bezárás előtt változtak az intézmény árai, az OEP finanszírozott szolgáltatások díja a duplájára nőtt, azonban kiemelte, hogy előtte minimális összeget kellett fizetni ezekért. Az intézmény vezetése jelenleg úgy látja, még 15-20 százalék közötti szolgáltatói díj emelésre készülhetnek a vendégek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában