Dunaújváros

2023.04.26. 11:00

Írországban és Máltán kalandoztak a bánkis diákok - képgalériával

Izgatottan indultak neki a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum tanulói az Erasmus pályázat keretében szervezett, két, európai úti célból álló tanulmányi látogatásnak, és csodás élményekkel, hasznos ismeretekkel tértek haza onnan. A programokról, élményekről és tapasztalatokról április 25-én, egy záró disszeminációs előadás során számoltak be a diákok és pedagógusok.

Szente Patrícia

Fotó: LI

A február 26. és március 12. között 27 diák és 6 pedagógus vett részt az úton, amely során 9-9 tanuló, két turnusban Írországban, Dublinban, a Babel Academy of English szervezésében szerezhetett új ismereteket, amíg egy harmadik csoport Máltára, San Gwann városába, a Gateway School of English kurzusára látogatott el. Két fő témakörrel foglalkoztak a csoportok: a környezettudatosság, fenntarthatóság témájával, valamint a digitális kommunikáció, digitális empátia és internetes zaklatások kérdéskörével. A témák feldolgozása után a tanulóknak egy-egy prezentációt is elő kellett adniuk, természetesen angol nyelven. Azonban nemcsak a diákoknak, hanem a kísérő tanároknak is komoly feladatuk volt.

A keddi előadáson egyebek között erről is beszámoltak a pedagógusok. Elmondták, a külföldi út alkalmával lehetőséget kaptak az ír és máltai kollégáik tanítási módszereinek megismerésére, amelyeket hazatérve előszeretettel alkalmaznak majd a tanórák során. Ezután a részt vevő diákok szintén elmesélték, milyen ismeretekkel gazdagodtak, és milyen kihívásokkal kellett szembenézniük.

Szabó Vanda és Boros László Ádám
Fotó: LI

Szabó Vanda és Boros László Ádám, az írországi kurzuson részt vevő két bánkis diák elmondta, az egyik legjobb élmény az volt, hogy más nemzetiségekkel együtt dolgozhattak, és a közös munka során különböző gondolkodási módokat ismerhettek meg. Öröm volt számukra, hogy a tanárok, sőt még a befogadó családok is nyitottak és megértőek voltak velük, ez motiválta őket arra, hogy bátrabban használják az angol nyelvet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában