Rendkívüli közgyűlés

2023.04.13. 13:00

Gyorsan eldöntötték a kérdést

Pintér Tamás polgármester rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök reggelre, a napirenden mindössze egy kérdéskör szerepelt.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Az önkormányzata és a Volánbusz Zrt. között közszolgáltatási szerződés van érvényben. Az önkormányzat és a Volán egyeztető tárgyalásokat folytatott, melynek eredményeképpen a közszolgáltatási szerződés módosítása vált szükségessé a viteldíjak és a pótdíjak módosításával egyidejűleg. A képviselő-testület tagjai megszavazták, hogy „Tanuló havi összvonalas bérlet helyi lakosoknak”, valamint „Nyugdíjas havi összvonalas bérlet helyi lakosoknak” elnevezéssel bruttó 100 forint/hó összegben havi bérletet vezessenek be a tarifatáblázatba. 

Fontos megjegyezni, hogy az éves tanuló és nyugdíjas bérleteket kizárólag a Dunaújváros közigazgatási területén állandó lakcímmel és érvényes diákigazolvánnyal, vagy nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező lakosok vásárolhatják meg. A jogosultságot a lakcímet igazoló hatósági igazolványba bejegyzett állandó lakcímmel igazolni kell. Kiemelendő továbbá, hogy a kedvezményes bérlet tört időszakra nem váltható meg, tehát 2023. évben kizárólag májustól december hónapig tartó időszakra, 2024. évtől pedig kizárólag januártól december hónapig tartó időszakra értékesíthető. A kedvezményes éves és havi bérletek nem válthatók vissza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában