Dunaújváros

2023.04.19. 09:00

Felháborító: egy idős hölgy ablaka alatt gyújtogattak

Kárt okoztak a lángok, amik még április 9-én, Húsvét vasárnap, este 10 óra körül lobbantak fel egy dunaújvárosi társasház közvetlen közelében.

DUOL.HU

Még mindig látszik a gyújtogatás nyoma Kossuth Lajos utcai társasháznál

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A tűzesetről az egyik érintett számolt be lapunknak, aki először egy petárdaszerű robbanásra lett figyelmes. A hölgy Kossuth Lajos utcai lakásának ablakából kinézve észrevette, hogy valaki közvetlenül a hátsó ablakánál gyújtogatott. Ekkor a tűz már nagy füsttel égett, amit a társasház több lakója próbált eloltani. A tüzet végül sikerült megfékezni, így a tűzoltók beavatkozásra nem volt szükség, azonban a rendőröket azonnal értesítették, akik a helyszíni szemle során a lakóknak elmondták, gyakran kapnak bejelentést ilyen esetekről.

Az ablak alatt gyújtott tűz még a párkányt is megrongálta
Fotós: Szabone Zsedrovits Eniko

Lapunk korábban már beszámolt egy hasonló gyújtogatásról, amely április 10-én, húsvéthétfőn történt. Ekkor a Béke étterem és a Bartók Táncszínház épülete közötti szelektív hulladéktárolót gyújtották fel, a lángok terjedését akkor a tűzoltók állították meg.

A húsvétvasárnapi gyújtogatás alkalmával kár is keletkezett. A Kossuth utcai társasház földszinti lakásának hátsó ablaka alatt gyújtott tűz során annak párkánya sérült meg, a kárfelmérés folyamatban van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában