Dunaújváros

2023.04.20. 07:00

Előadás és toborzás a Rudas iskola diákjainak

Szerdán a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégiumban tartott toborzó előadást a helyi rendőrség képviselője, Kőhalmi Ildikó rendőr.

DH

Kőhalmi Ildikó rendőr a tájékoztatójában a továbblépés rendjét is ismertette a fiatalokkal

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A 12. évfolyamos diákok az előadás keretében megismerkedhettek a határvadász- és rendőrjárőrmunka alapvető követelményeivel, napi rutinjával és kihívásaival is. 
A határvadászképzésről: 
Speciálisan az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat ellátó új állománycsoport, amely az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szervezet személyi állományát erősíti meg. A határőrizeti rendszer első vonalában járőrszolgálatot hajt végre, az államhatáron történő illegális belépési kísérleteket akadályozza meg, továbbá az illegálisan belépett személyeket feltartóztatja és az ideiglenes biztonsági határzár túloldalára kíséri. 

A szerződéses határvadászként a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezred személyi állományába kerülhetnek a jelentkezők, ahol feladataikat a vármegyei rendőr-főkapitányság határrendészeti kirendeltségének illetékességi területén, tisztesi rendfokozattal látják el. 
Tegnap délben a Rudas iskolában tartottak toborzót a rendőrség képviselői. 
A toborzási program április 20-án délelőtt Móron, a Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban, majd április 21-én délelőtt Móron és Bicskén a helyi piacon folytatódik majd. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában