Hétfőn kezdik a munkálatokat

2023.04.19. 16:00

Elhárultak az akadályok az alapi buszmegálló építése körül

Ahogy korábban megírtuk, elkészült Alap 2023-as évre tervezett költségvetése, amiben az ominózus művelődési ház előtti buszmegálló vízelvezetése is szerepel. Ám akkor még nem lehetett tudni, hogy mikor kezdődhetnek meg a munkálatok. Azóta erre is fény derült, mutatjuk!

Kecskés Zoltán

Az önkormányzat által készített fotón pontosan látszik az ideiglenes buszmegálló helye és a munkaterület is.

Fotó: Önkormányzat

Szalai János polgármester megkeresésünkre elmondta, hogy a jelenlegi energiaválságos időszakban is igyekeznek minden pályázati lehetőséget megragadni, hogy településük fejlődjön és természetesen emellett a felmerülő problémákat is orvosolni szeretnék. Kiemelte, sikeresen zárultak a tárgyalások a buszmegállóval kapcsolatban, ami egy régóta fennálló problémát fog orvosolni.

– A Művelődési ház előtti buszmegállóval kapcsolatos egyeztetések a Magyar Közúttal lezárultak. A kivitelezéshez szükséges engedélyeket megkaptuk, a Volánbusz Zrt.-t az ideiglenes buszmegálló áthelyezésről tájékoztatták, ami a Művelődési ház előtti öbölben (az eredeti buszmegállótól néhány méterrel előrébb) került kijelölésre. Itt tudnak a helyközi és céges buszok utasokat felvenni. A felújítási munkálatok április 24-én, hétfőn megkezdődhetnek – számolt be örömmel Szalai János Milán. Hozzátette, a kivitelezés (időjárástól függően) előreláthatólag két munkahetet vesznek igénybe és forgalomváltozásokra lehet számítani:

– A munkavégzés ideje alatt a forgalom egy sávban halad és a munkaterület előtti-utáni részen 30 kilométer/órás sebességkorlátozó tábla kerül kihelyezésre.  

A már szinte teljesen elkészült két fejlesztés – alapi óvoda tetőcseréje és iskolai tornaterem – hivatalos átadójával kapcsolatban a faluvezető elárulta, hogy reményeik szerint május közepén lenne, de amint teljesen pontossá válik az időpont, közölni fogja. 

Arra is kíváncsiak voltunk, hogyan vélekednek az utasok a hamarosan megépülő buszmegálló kérdésében. Egyikük, aki már régóta a változást sürgette, nagyon örült: – El sem hiszem, hogy végre nem leszünk nyakig vizesek, emellett pedig a hirtelen lezúduló nyári zuhéknál is lesz egy jó fedezékünk! Egyszóval,  nagyon örülök a pozitív fejleményeknek a sorstársaim nevében. Másikuk szintén hasonlóan vélekedett és kiemelte, hogy hálás a Hírlapnak, hogy ennyit foglalkozott a kérdéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában