Megújult a tanuszoda

2023.03.09. 15:04

189 millió forintos forrásból befejeződött projektet adtak át Ercsiben

Az ercsi Eötvös József Általános Iskola negyedikes kisdiákjainak kivételes úszásórájuk volt csütörtökön reggel. Ugyanis a 189 millió forintos forrásból felújított tanuszoda átadási ceremóniájára a testnevelés órával egy időben került sor.

Török Tímea

A szalagavató ceremónián az ünnepségeken részt vett felnőtteken kívül az iskola 4. b osztályos tanulói is közreműködtek Fotó: NÁ

Magyarország Kormánya 135 millió forinttal támogatta az ercsi tanuszoda megújulását, amihez további 54 millió forintot a tankerület biztosított. Így a 189 millió forintos beruházás során megújult a medencetér, teljesen új uszodatechnikai berendezéseket szereztek be, és szép, modern öltözőket alakítottak ki a helyi iskolához kapcsolódó Baczakó Péter Sportcsarnok tanuszodájában. A kivitelezést a Szegletkő Kft. határidőre és kiváló minőségben készítette el.

2023. március 9-én, csütörtökön reggel 8 órakor az átadó ünnepségen a szalagátvágási ceremónia is rendhagyó volt. Hiszen a 4. b osztály egy része a medencéből követte figyelemmel az eseményeket, és közülük három kisdiák tevékenyen is részt vett a ceremónián. Balogh Rikárdó és Goré Kevin segítségével, Tő­zsér Hanna ercsi kisdiák is átvágta a szalagot, dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, dr. Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnök, Szabó Tamás polgármester, Gólics Ildikó alpolgármester, Szilágyiné Németh Sarolta, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ igazgatója, Orth László Béla, az iskola igazgatója és Nagy László, a kivitelező Szegletkő Kft. ügyvezetője társaságában.

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője a tanuszodát birtokba vett gyerekek körében

Ezt követően elsőként dr. Molnár Krisztián mondott beszédet.
– Köszönet Magyarország Kormányának a támogatásért, amelynek köszönhetően megvalósult ez a fejlesztés, és köszönet a terület országgyűlési képviselőjének, dr. Mészáros Lajosnak azért a munkáért, amit a térség lakóinak érdekében végez. Külön köszönjük Gólics Ildikó alpolgármester asszonynak a munkáját, hiszen ő kezdeményezte az uszoda felújítását, és neki köszönhető, hogy most idáig eljutottunk. Kívánom az ercsi gyerekeknek, hogy használják örömmel és jó egészséggel a megszépült uszodát, és töltsenek el itt sok kellemes órát!

Dr. Mészáros Lajos ország­gyűlési képviselő a következőket mondta el:
– Bízom benne, hogy az uszoda egykori leromlott állapota miatt kényszerből kimaradt, úszásoktatás nélküli három év hamar behozható lesz majd. Hiszen a gyerekek mozgásra nevelését és az egészséges életforma kialakítását ilyen korai életkorban kell elkezdeni. Ezért van nagy jelentősége az uszoda megújulásának, amelyet köszönök Magyarország Kormányának és a támogatóknak.

Ezután Szilágyiné Németh Sarolta, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ igazgatója szólt a létesítmény megújulásának jelentőségéről a Nemzeti alaptantervben  rögzített kötelező testnevelési órák illetve úszás oktatás tükrében.

Végül Orth László Béla iskolaigazgató mondott köszönetet minden közreműködőnek az elkészült uszodáért, külön háláját fejezte ki a tankerületnek a fenntartásért a gyerekek és az iskola nevében.

189 millió forintból újult meg a tanuszoda Fotó: Németh Ádám

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában