Szabó Magda iskola

2023.02.13. 08:00

Versvándor érkezett a Szabó Magda iskolába

Igazán lebilincselő előadáson vehettek részt a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményének kisdiákjai és felsősei, ugyanis múlt hét pénteken különleges irodalomóra keretein belül mesélt az iskola tanulóinak Tóth Péter Lóránt, a Vers­vándor.

Szente Patrícia

Tóth Péter Lóránt, a Versvándor

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Izgalmas történetekkel, érdekes legendákkal, valamint élvezetes és játékos feladatokkal a tarsolyában tett látogatást a Szabó Magda általános iskolában a Versvándor, aki bámulatos előadásai alkalmával sok-sok új ismerettel szolgált a diákok számára. Tóth Péter Lóránt 2010 óta számos hazai és határon túli magyarnak tolmácsolta több nagy költőnk, többek között József Attila, Radnóti Miklós és Petőfi Sándor verseit, költeményeit. Útja során rengeteg iskolában, színházban, múzeumban és templomban is megfordult, 240 határon túli településen, több mint félezer előadással. 

A Versvándor különleges, humorral és érdekességekkel színesített előadását az alsós és felsős diákok egyaránt ámulva figyelték, sőt, az egyedülálló tanórát az iskola pedagógusai is nagy odafigyeléssel hallgatták. 

A délelőtt folyamán a 3-5. osztályosok Szent László királyunkról szerezhettek ismereteket, ugyanakkor az érdekes bemutató mellett a gyerekek játékos, témához illő feladatokon is helytállhattak. 

Később a 6-8. osztályok rendhagyó irodalomórája következett, amely a Petőfi év alkalmából Arany János és Petőfi Sándor barátságáról szólt. A költőről szóló történeten keresztül a nagyobbak közelebb kerülhettek Petőfihez, 200. születésnapja alkalmából pedig méltó módon emlékezhettek meg az egyik legismertebb magyar poétáról. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában