Rudas iskola

2022.11.21. 11:00

Programoztak és szöveget is szerkesztettek

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium „gpsz” informatikai csapatversenyét, amelyen nem kevesebb, mint tíz csapat mérhette össze számítástechnikai tudását.

Szente Patrícia

Szemenyei István igazgató is köszöntötte a tanulókat Fotók: Rudas

Az informatikai témájú versenyen – amit még 2011-ben indítottak az intézmény a fiatalon elhunyt munkatársa emlékére – háromfős csapatok szálltak harcba a dobogós helyezésekért. A november 15-én, kedden tartott vetélkedőre nem csak Dunaújvárosból, de a környékbeli iskolákból, Mezőfalváról, Rácalmásról és Százhalombattáról is érkeztek diákok. 

A versenyző tanulóknak különböző feladatokat kellett megoldaniuk, ilyen volt a szövegszerkesztés, a táblázatkezelés, a Scratch programozás, az informatikai keresztrejtvény és a villámkérdéseket tartalmazó teszt. 

A rudasos versenyen három dunaújvárosi csapat kiemelkedően szerepelt és dobogós helyezést ért el. A harmadik helyet a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményének Boys nevű csapata nyerte el, és a második szintén a Szabó Magda iskola Prime csapata lett. A képzeletbeli dobogó első fokára a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumból érkezett Molnár Eszter, Pintér-Farkas Mátyás és Fehérvári Gergő triójából álló Kolbász nevű csapata állhatott. 

A technikum idei számítástechnikai próbatétele sikeresen lezárult, a szervezők pedig remélik, hogy jövőre is legalább hasonló mértékű érdeklődés mellett tudják megszervezni, a következő, immár tizenharmadik szériát is. 

Izgalmas volt a verseny

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában