Az Arany iskola új igazgatónője

2023.01.25. 08:00

Tóthné Mess Erika kapott vezetői megbízatást öt esztendőre

Molnár Emese

Tóthné Mess Erika kinevezése 2027. augusztus 15-ig szól

Fotó: DH

Még tavaly szeptemberben értesültünk arról a szomorú hírről, hogy rövid ideig tartó, súlyos betegség után elhunyt Garai Zsuzsanna, az Arany János Általános Iskola igazgatónője. A kiváló pedagógus 2011 óta vezette a Béke városrészi intézményt, tavaly éppen harmadik alkalommal kapta meg ötéves kinevezését a vezetői feladatok ellátására. A tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt szükség volt egy újabb intézményvezetői pályázatot kiírni. Ezt a Dunaújvárosi Tankerületi Központ tette közzé (ez a szervezet készítette elő a pályázati eljárást, a döntés a köznevelésért felelős miniszter hatásköre). 

Tavaly november 4-ig lehetett benyújtani a pályázatokat, amelyek elbírálása január 16-án volt esedékes. Lapunk érdeklődésére a tankerület arról adott ki tájékoztatást, hogy az Arany iskola intézményvezetői feladatainak ellátására kiírt pályázatot Tóth­né Mess Erika tanító, az iskola eddigi igazgatóhelyettese nyerte el. Megbízatása öt évre szól, január 21-től 2027. augusztus 15-ig. 
Tóthné Mess Erika 1987-ben Kaposváron szerzett diplomát, aztán 1999-ben felsőfokú oktatásinformatikusi, 2005-ben pedig közoktatás-vezetői szakvizsgát is tett. Az oktatói munkásságát a folyamatos fejlődés jellemzi, bátran alkalmazza a digitális oktatási eszközöket, szerepet vállalt az elektronikus tananyagfejlesztésben, rendszeresen publikál – mindez abból a méltatásból derül ki, amely alapján 2011-ben megkapta a Közép-Európai Tanárakadémia által alapított Pro Educanda Iuventute díjat. A nyilvánosan is elérhető vezetői programjában Tóthné Mess Erika úgy fogalmazta meg legfőbb célkitűzését, hogy az Arany iskola a nevelés és oktatás magas színvonalát megőrizve, a pedagógusok, a tanulók és a szülők együttműködésével a jelen eredményeire építve tovább fejlődjön. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában