Szerencsére nem történt tragédia

2022.11.05. 18:26

Rejtélyes módon veszett nyoma egy kamionsofőrnek, akit végül szombat délután találtak meg Dunaújvárosnál

Sajnos az elmúlt időszakban jócskán kijutott a tragikus hírekből a megyében. Találtak holttestet Székesfehérváron, Adonyban, Daruszentmiklóson és Dunaújvárosban is. Most ismét ez utóbbi településhez fűződnek a szálak, ugyanis november 3-án egy kamionsofőrnek veszett nyoma az erdőnél. Ám ez a történet szerencsés véget ért, ugyanis szombaton kora délután megtalálták a keresett személyt.

Bagotai Zsanett

Dari Csaba nem adja fel, folytatja a keresést

Fotó: Elekes Gergő / FMH-archív

Csütörtökön 16 órakor érkezett a riasztás a NOÉ Speciális Kutató-Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesülethez a Fejér megyei TIK ügyeletről az MMSZOSZ Balassagyarmati Mentésirányítási Központján keresztül, miszerint Dunaújvárosban eltűnt egy kamion sofőrje. A pákozdi egyesület 3 fővel és 2 kutyával érkezett a helyszínre, ahol a rendőrség már nagy erőkkel dolgozott. Az egyenruhások indították el az első keresőkutyát, amely 5-600 méter után elveszítette a nyomot. A második kutya, amely már a NOÉ speciális egyesülethez tartozott, ugyanígy járt, valamint Dari Csaba és kutyája, Mex sem jutottak tovább az adott pontnál, hiába próbálkoztak, írja a feol.hu

Amit az esetről tudni lehet, az az, hogy egy keceli férfi megérkezett Dunaújvárosba, majd rakodás miatt megállt egy cégnél – ahol azonban ezt a műveletet még nem tudta elvégezni, így félreállították, hogy töltse le a pihenőidejét. Délelőtt 11 órakor látták őt utoljára, majd délután már érkezett a bejelentés, hogy egy üres kamion vesztegel az út mellett. A rendőrség átvizsgálta a járművet, ahol mind a sofőr iratait, mind a pénztárcáját megtalálták, csak a telefonját vitte magával. Illetve hányás nyomait is megtalálták, így vélhetően valamitől rosszul lett a keceli férfi.

Mex bevetésre készen a helyszínen 
Fotós: Dari Csaba

Dari Csaba, az egyesület vezetője elmondta, hogy a keresésre, a minőségi munkára nagyon kevés idejük volt, hiszen már hamar sötétedik. Az erdőnek csak egy részét tudták átvizsgálni, ami sajnos kevés, arról nem beszélve, hogy ott a Duna is, ahol szintén bóklászhat az eltűnt. Az – elmondása szerint – külön rosszul érintette Csabáékat, hogy a mobilszolgáltató még a rendőrség kérésére sem adhatta ki a cellainformációkat, pedig ilyen esetben ez hatalmas segítség lehetne a keresőcsapatok számára, mert egy leszűkített területen végezhetnék a munkájukat. Persze benne van a pakliban, hogy a telefon és az eltűnt személy nem egy helyen van, de mindenképp támpont lehetne, ha ilyen információk a birtokukba jutnának, mert ezzel akár életet is menthetnek. 

Csabának volt egy rossz megérzése, hogy már nem fogják életben találni az eltűnt sofőrt, de szerencsére tévedett, ugyanis szombaton., a kora délutáni órákban kapta a hírt: a sofőr életben van, megtalálták. Vasárnap egyébként újra belevágott volna a keresésbe, a közösségi oldalon közzé is tett egy felhívást, hogy újra útnak indulnak, és várnak minden segíteni vágyó embert. Azt elmondta, hogy a bejegyzés közzététele után rengeteg üzenet érkezett, több egyesület is szeretett volna csatlakozni a kereséshez, illetve drónokkal is át tudták volna vizsgálni a helyszínt, ám szerencsére ezt az akciót lefújhatták. Csaba mindenesetre köszöni mindazoknak, akik jelentkeztek és segíteni szerettek volna, nem hitt a szemének, hogy mennyi üzenet érkezett, ezért pedig nagyon hálás, és örül, hogy a rossz megérzése most nem igazolódott be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában