Útkeresés Segítő Szolgálat

2022.11.10. 07:00

„Látod, már megint indulok, egy helyben állni nem tudok”

Látványos műsorral, díját­adókkal, némi múltidézéssel és közös tortázással ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját a város és a térség szociális ellátásában kiemelt szerepet betöltő Útkeresés Segítő Szolgálat.

Szabó Szabolcs

Mészárosné Libor Ágnes, az Útkeresés intézményvezetője az ünnepi torta előtt a Gárdonyi aulájában

Az ünnepi rendezvényt a házigazda Gárdonyi iskola tánccsoportjainak látványos és nívós bemutatója vezette fel, majd Pintér Tamás polgármester köszöntőjében kifejtette: – A város önkormányzata számára megnyugtató, hogy az elmúlt időszak krí­zishelyzetei során, mint például a Covid-járvány és az ukrán menekült családok fogadása, olyan, munkáját példaértékűen és magas szakmai színvonalon végző intézményre számíthatott és támaszkodhatott, mint az Útkeresés Segítő Szolgálat. 

Rozonics Patrícia munkáját az Útkeresés szakmai díjával ismerték el a kollégák Fotók: Szabóné Zsedrovtis Enikő

Az Útkeresés szakemberei az elmúlt évtizedekben több száz család, felnőtt és gyermek életét mentették meg tragikus helyzetből. Mindezt úgy, hogy nagyon nehéz terepen dolgoznak. Meglehetősen szerény társadalmi elismerés és megbecsültség mellett. 
Az ünnepség keretében vehette át a város önkormányzatának Szociális Munkáért – Dunaújváros díját Joó-Rujder Judit, az Útkeresés Segítő Szolgálat szakmai egységvezetője. 

A szociális munka napja alkalmából az Útkeresés belső szakmai díjával pedig Rozonics Patrícia esetmenedzser kimagasló munkáját ismerték el. 
Mészáros Liborné Ágnes intézményvezető az Útkeresés jelenét összefoglalva a Bojtorján együttes egy régi dalát idézte: „Látod már megint indulok, egy helyben állni nem tudok. Pedig már egyre többször elfáradok; De még úton vagyok, te is láthatod...” 
Az Útkeresés elmúlt három és fél évtizedének fejlődéstörténetét, legfontosabb eseményeit Kissné Fekete Éva nyugalmazott intézményvezető mutatta be. 

Mint fogalmazott: – A kezdetekkor úgy néztek ránk, mint valami ufókra, aztán egyre elfogadottabbá vált tevékenységünk, és ha megtorpanásokkal együtt is, de fokozatosan, a szakmával együtt fejlődtünk, gyarapodtunk, köszönhetően az Útkeresés mindenkori lelkes és tenni akaró közösségének. 
Az ünnepi műsorban fellépett a Levendula művészeti iskola néptánccsoportja, a Móra iskola diákjai, valamint díjazták az intézmény által kiírt rajzpályázat legjobb alkotóit is. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában