Lorántffy iskola

2022.11.10. 11:00

Kitárta kapuit a Lorántffy iskola

Kitárta kapuit a Lorántffy, ugyanis november 9-én, szerdán nyílt napot szerveztek a továbbtanulás előtt álló, nyolcadikos diákoknak és szüleiknek, ahol előadások és szakmai bemutatók által ismerkedhettek meg a technikum egészével.

Szente Patrícia

A szépészeti ágazat képzései nagyon népszerűek

Fotó: Laczkó Izabella

A nap folyamán Marczona Tamás, a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium igazgatója tartott részletes tájékoztatót az iskola változatos képzéseiről, későbbi elhelyezkedési lehetőségekről. Az előadás során kihangsúlyozta, az intézményben olyan szakmákat tanulhatnak a diákok, amelyekkel később sikeresen el tudnak helyezkedni. A választásnál azonban nagyon fontos az, hogy olyan képzésre jelentkezzenek, amelyet igazán szeretnének, és amelyik szakmával később is szívesen foglalkoznának. Az iskolában a legnagyobb népszerűségnek a szépészeti ágazat képzései örvendenek, e területen az elmúlt években háromszoros-négyszeres túljelentkezés is volt. 

Mivel az iskola tanulóinak csak 20-25 százaléka dunaújvárosi, a nyílt napon a képzések mellett az intézmény kollégiumát is bemutatták a résztvevőknek, ahol korrepetálások, szakkörök, étkezési lehetőség és pezsgő diákélet várja a fiatalokat. A tájékoztatót követően az érdeklődőket a tanműhelyekben várták. Itt a nyolcadikosok és szüleik az egyes szakmákról részletesebb információkat kaptak, a fiatalok pedig beleláthattak a különféle képzések gyakorlati részeibe. Egyebek mellett megtekinthették, hogy zajlik az iskolában a kozmetikai és fodrászgyakorlati óra, a laborban pedig egy érdekes kísérlet során azt is megtudhatták a gyerekek, hogy melyik roxforti házhoz tartoznak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában