Szabó Magda iskola

2022.10.27. 11:00

Csendes nap előtt a református iskola diákjai

Fontos ünnepre készülnek a Szabó Magda Református Iskolában. Pénteken, vagyis október 28-án tartják az úgynevezett csendes napot.

Molnár Emese

A diákok előadásokkal színesítik majd a napot

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ám ez korántsem azt jelenti, ami a nevében foglaltatik, ugyanis a reformáció alkalmából előadások színesítik majd a napot. Farkas Márta, az iskola igazgatónője lapunknak elmondta, kezdésként aznap reggel Kovács Henrietta Judit lelkész, hittanoktató tart áhítatot, s beszél az alsós és felsős diákoknak a reformációról. Ezt követően az osztályok visszavonulnak termeikbe, és készülnek a délelőtti bemutató előadásokra. 

– Idén projektben gondolkodtunk, és előre megadott feladatok közül húzhattak az osztályok egyet-egyet. A reformkorhoz kapcsolódó témakörökből kell felkészülniük, hogy azokat bemutassák egymásnak is. Ilyen például az, hogy milyen járművekkel közlekedtek abban az időben, mi jellemezte az akkori építészetet – vázolta az igazgató. 

Kiemelte, hogy számukra a reformáció születésnapja fontos esemény, minden évben megemlékeznek róla. Az ünnepet játékos, meseszerű feladatokkal, énekekkel hozzák közelebb a gyerekekhez, akik pedig nagyon élvezik is ezeket a programokat. 

Az igazgatónő azt is elmondta, hogy a reformációt együtt ünneplik majd az evangélikus testvérekkel, így október 30-án 11 órától református istentisztelet lesz az evangélikus templomban (ezzel párhuzamosan gyermek-istentisztelet is). 

A csendes napot követően egyhetes szünetre mennek a református iskola fiataljai. November 2-án tanítás nélküli munkanap, 3-án és 4-én pedig az igazgató által elrendelt szünet lesz (ezt majd tavasszal fogják pótolni), így legközelebb november 7-én kezdődik ismét a tanulás. 

November 18-án iskolanyitogató foglalkozást szerveznek, amelyre szeretettel várják a leendő első osztályos gyerekeket és szüleiket. A tervek szerint 8.30-kor lesz a kezdés, ekkor körbejárják az épületet, megismerhetik a tanítókat, a képzési kínálatot, lesz tájékoztató az iskoláról és a tanórákba is be lehet pillantani. Az idei első iskolanyitogató foglalkozásra szeretettel várják az érdeklődő családokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában