Kötetlen hangulatban

2022.09.16. 17:30

Nyugdíjasnap van a mi utcánkban – szólt a dallam

Szeptember 14-én, délelőtt 10 órai kezdéssel remek hangulatú rendezvényre várták a Kulcsi Szociális Intézménybe a helyi nyugdíjasokat a szervezők. A Terefere címmel megrendezett eseményre kötetlen ismerkedés és beszélgetés ígéretével invitálták az érdeklődőket.

Török Tímea

A Vidám Emberek Közösségének frappáns műsorában egyaránt jelen volt a líra és a humor is

A helyi szociális intézmény majd egy éve kezdte meg működését a településen. Addig az önkormányzat ilyen irányú kötelezettségének társulásban tett eleget. 

Fotók: Török Tímea 

Szerdán az új intézményben működő idősek nappali ellátásához szerettek volna résztvevőket toborozni a szakemberek. A fesztelen hangulatot közös gasztronómiai élmény, majd vidám fellépők műsora és természetesen a jó zene és a tánc koronázta meg. 
Az esemény résztvevőit Jobb Gyula polgármester akadályoztatása miatt Deák Ibolya önkormányzati képviselő üdvözölte. Beszédében megemlékezett a helyszínt biztosító, korábbi Nap Háza – Hold Udvara történetéről, továbbá kiemelte a szociális ellátás helyi szinten történő megvalósításának fontosságát is. Hiszen a településen a jócskán megemelkedett lélekszám és a megnövekedett igények lényegesen több feladat elvégzését teszik szükségessé az önkormányzat számára. Ezek megvalósítása és elvégzése helyi szinten könnyebben orvosolható az itt dolgozó szakemberekkel, akiknek több rálátásuk van a problémákra, mint korábban az adonyi társulással karöltve. 
 

Adorjánné Bozsódi Irén, a Kulcsi Szociális Intézmény vezetője

A képviselő asszony arról is beszélt, hogy a településen zajló jelentős beruházások miatti helyhiány nem teszi lehetővé az idősek világnapjának – a már megszokott, méltó módon – a megünneplését. Így a Terefere jelentőségét tovább növeli, hogy a rendezvényen a világnap alkalmából is köszöntötték a megjelent kulcsi időseket. 
Adorjánné Bozsódi Irén, a Kulcsi Szociális Intézmény vezetője megnyitója során ismertette a már működő szolgáltatásokat, mint az idősek nappali ellátása, a családsegítés, a szociális étkeztetés, vagy a gyermekvédelem. Beszélt a vezető a közeljövőben beinduló tanyagondnoki szolgálatról is, és bemutatta a jelenlévőknek az intézmény szakembereit. 
A protokoll, valamint a Vidám Emberek Közösségének remek műsora után kedélyes beszélgetés közben elfogyasztották az ízletes bográcsgulyást, és szintén a dolgozók keze munkáját dicsérő házi süteményeket is. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában