Hittantábor

2022.07.16. 10:00

Nagyvenyim: táboroztak a reformátusok

duol.hu

Harmadik alkalommal került sor a nagyvenyimi reformátusok hittantáborának megrendezésére. Július 14-én, csütörtök délelőtt a tábor középső napján a Szent Ferenc Szegénygondozó Nővérek Szeretetotthonában találkoztunk a kis csapattal, ahol az idős gondozottakkal közös kreatív foglalkozást vezettek a szervezők. 

A táborozó gyerekek közösen alkottak az idősekkel Fotó: DH

– Három napig, szerdán, csütörtökön és pénteken tart a táborunk – mondta érdeklődésünkre Kovács Henrietta, a Nagyvenyimi Református Misszió Egyházközség lelkésze. Nagy örömünkre egyre több gyerek jelentkezik a programjainkra. Kezdetben tizenkét, tizenöt fiatalt sikerült megszólítani. Az idén már a huszonnyolc fős létszámot is elértük, úgy, hogy az általános iskola negyedik évfolyamáig hirdettük a lehetőséget. A mai napon az időseket látogattuk meg, hogy egy kis változatosságot, örömöt hozzunk az életükbe a közös kreatív foglalkozással. Ezenkívül tegnap már felépítettük a gyülekezeti ház udvarán Noé bárkájának kis másolatát. Ma ezt be fogjuk népesíteni állatokkal. Pénteken pedig a galambászokat várjuk, hiszen a tábor tematikája is Noé története köré épül. Tehát nagyon sok kézműves dologgal foglalkozunk, és színes programmal foglalkoztatjuk a gyerekeket. A táborra az egyházmegyétől kaptunk támogatást, így a résztvevőktől csak az étkezés díját kértük. A többit a református gyülekezethez tartozó emberek, az önkéntes segítők teszik hozzá, szolgálatból. Ha Isten éltet, akkor lesz folytatás jövőre is – zárta tábori ismertetőjét Kovács Henrietta lelkész. 
Az otthon lakói közül Farkas Józsefnét kérdeztük, miként érzi magát ezen a helyen, és tetszik-e neki a program? 
– Még csak három hete költöztem ide, de nagyon jók az eddigi tapasztalataim. Szeretjük a fiatalokat, különösen a pici gyerekeket. Örülünk a közös találkozásoknak, ahol szinte mi is kicsit megfiatalodunk. Nekem is volt öt gyermekem, így kiváltképp jólesik az együtt töltött idő – válaszolta a kérdésünkre az idős hölgy. 


 

Az idén a táborban már elérték a huszon­nyolc fős létszámot

A táborozó gyerekek közösen alkottak az idősekkel 
Fotó: DH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában