Mezőfalva

2022.04.11. 17:00

Internet Fiestát rendeztek a könyvtárban

Horváth László

Mezőfalva – Az idei év márciusában a mezőfalvi könyvtár is csatlakozott az országos Internet Fiesta rendezvénysorozathoz. Sótiné Papp Elvira tanárnő segítségével és együttműködésével rendkívüli tanórákat tartottam az iskola felső tagozatos osztályainak – kaptuk az információt Horváth István mezőfalvi könyvtárostól. 

Biztonság a fizikai és a digitális térben – ez volt a Fiesta témája Fotók: Horváth László

A „Biztonság a fizikai és a digitális térben” témakörhöz kapcsolódóan a diákok megtekinthettek egy, a biztonságos internetezés szabályairól szóló powerpointos előadást, amely a digitális térben rejlő veszélyekre és buktatókra hívta fel a figyelmet. Ez után a nebulók QR-kód-olvasó és tabletek segítségével egy hasonló témájú online kvízt tölthettek ki. Ebből is hasznos információkat és érdekességeket tudhattak meg. 

Horváth István könyvtáros volt a diákok segítségére

Ezt követően minden résztvevő megnézhette saját digitális lábnyomát, vagyis hogy a nevére rákeresve mit talál a neten. Az órák végén pedig még jutott idő nézelődni a könyvtárban és kölcsönözni is. Mindenki – az előadó és a résztvevők is – hasznos ismeretekkel és élményekkel gazdagodtak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában