Dunaújváros/Perkáta

2022.04.14. 13:47

Időközi önkormányzati választások lesznek

Időközi választásokat tartanak Dunaújvárosban és Perkátán. Perkátán június 26-án, Dunaújvárosban július 3-án szavazhatnak.

duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

DUNAÚJVÁROS

Április 21-én lesz egy éve, hogy elhunyt Utassy Éva képviselő asszony, aki a Rajta Újváros! Egyesület színeiben nyerte el 2019-ben a 2. számú választókerület képviselői székét. A vírushelyzet miatt eddig nem volt lehetőség időközi választást tartani, most azonban megnyílt az út. A Helyi Választási Bizottság (HVB) az időközi választást, a jogszabály által lehetővé tett időpontok figyelembevételével 2022. július 3-ra tűzte ki. 
Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat két képviselője is lemondott az elmúlt időszakban, így a kisebbségi önkormányzat működésképtelenné vált. A két megüresedett mandátum betöltésére a HVB szintén időközi választást írt ki július 3-ra.

A 2. körzet sötétlilával van jelölve a térképen

PERKÁTA

Időközi önkormányzati választás lesz Perkátán is, tudhattuk meg a Perkátai Helyi Választási Bizottság határozatából, amely szerint június 26., vasárnap a céldátum. Mint ismert a nagyközség 2019. október 13-án megválasztott polgármestere 2020. szeptember 30. - val lemondott polgármesteri megbízatásáról Somogyi Balázs, ezért a megüresedett tisztség betöltése érdekében kell választást tartani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában