Dunaújváros

2022.03.24. 11:30

Óvodai nyílt napok – az első tapasztalatok

Még ma is lesz rá lehetőség, hogy a szülők és a gyermekek ellátogassanak a városi óvodákba az április elején esedékes óvodai beíratás előtt. A fontos döntés előtt érdemes tájékozódni.

Szabó Szabolcs

Ismerkedés – Kulieshova Oleksandra és Halturina Natasa a Duna-parti tagóvodát kereste fel. A kicsiket és szüleiket Fürné Pászti Beatrix fogadta

Tegnap kezdődött, és még ma is nyílt napra várják a leendő óvodásokat és szüleiket a Dunaújvárosi Óvoda intézményei. A program céljáról lapunknak Gyenes Józsefné intézményigazgató beszélt: 

 

Gyenes Józsefné 
Forrás: Laczkó Izabella

– A járványhelyzet miatt az elmúlt két évben sajnos nem volt lehetőségünk megszervezni ezen alkalmakat. Akkor online formában próbáltunk minden fontos információt közölni a szülőkkel az óvodaválasztással kapcsolatban. A szülők már korábban jelezték, ha újra lesz mód megszervezni e nyílt napokat, akkor szívesen élnének a lehetőséggel. Körzetenként 2-3 intézmény közül lehet választani. Korábban is jeleztük, hogy a szülők és a kisgyermekek bátran keressenek fel több óvodát is, éppen ezért egy-egy dél­előtti és délutáni idősávot is kijelöltünk. Az óvodai beíratás alkalmával három intézményt lehet sorrendben megjelölni, éppen ezért lényeges, hogy a szülőknek legyen „élő” tapasztalatuk az intézményben folyó szakmai munkáról, módszertanról. E nyílt napok során a betérő családok bátran tehetnek fel kérdéseket, informálódhatnak. A leendő kis óvodásaink pedig találkozhatnak az óvó nénikkel, akik foglalkoznak majd velük szeptembertől. A Dunaújvárosi Óvoda munkatársai ezen alkalmak során szívesen adnak tanácsokat akár a beszoktatásra, akár a szobatisztaságra történő nevelésről is. A beszoktatás minden kisgyermeknél más. Számos kisóvodásnál elég pár hét, más gyermekeknél elnyúlik akár két-három hónapig is. Nem könnyű időszak az a családok életében, mi megpróbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a folyamat gördülékenyen működjön – fogalmazott lapunknak Gyenes Józsefné. 
 

A mai nyílt nap során 9 és 11, valamint délután 15 és 16.30 között várják az érdeklődőket a helyi óvodák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában