Elkészítették már a felvételt biztosító iskolák körzethatárait

2022.03.24. 08:00

Itt az elsősök beíratási ideje

Molnár Emese

Városunkban hét általános iskola közül választhat a szülő Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Enikő

 A tanév, illetve a nevelési év menetrendje alapján hamarosan esedékesek a beiratkozások. Az intézmények már jó ideje készülnek erre, hiszen az iskolák sorra rendeztek és rendeznek nyílt napokat a leendő első osztályosoknak, a Dunaújvárosi Óvoda pedig nyitott napokra várta az óvodaérett gyermekeket és szüleiket. 
Természetesen a szülő élhet a szabad iskolaválasztás lehetőségével, de az általános iskolai beiratkozások kapcsán a Dunaújvárosi Tankerületi Központ már elkészítette az illetékességi területén működő kötelező felvételt biztosító iskolák felvételei körzethatárait és a pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmények működési körzeteit is (települési szinten és utcák szerint besorolva egyaránt). Ezeket a törvényben meghatározottak szerint közzé is tették a tankerület honlapján is, amelyen tájékozódhatnak a szülők. A Dunaújvárosi Tankerület illetékességi területe három járásra terjed ki, összesen 38 általános iskolára. A lista alapján városunkban mind a hét általános iskolát kijelölték kötelező felvételt biztosító intézményként (ebből kettő egyházi fenntartású, de területenként van elsődlegesebb intézmény).  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában