Átadó

2022.02.24. 17:30

Szabadtéri tantermet avattak a Petőfiben

Szemerkélt az eső, fújt a szél, ám a petőfis diákokat és pedagógusaikat ez sem hátráltatta abban, hogy a korábban meghirdetett időpontban átadják az intézmény új büszkeségét, az úgynevezett szabadtéri tantermet.

Szabó Szabolcs

Dunaújváros - Mint arról korábban is beszámoltunk, a Petőfi Sándor Általános Iskola rendre sikeresen él a pályázati lehetőségekkel. Ennek egyik példájaként tegnap dél­előtt avatták fel az intézmény új szabadtéri tantermét a nagy udvari kijáró mellett. 

Rideg István, az intézmény vezetője az átadón elmondta: 

– Az intézmény alapítványa mindig is nagy hangsúlyt fektetett a pályázatokra. Ezeken rendre sikeresen szerepeltünk. A Petőfis Tanítványainkért Alapítvány indult a Tesco „Ön választ, mi segítünk” akciójának 9. fordulójában, amikor is egy szabadtéri tanterem kialakítása volt a cél. Elsőként vették az akadályt a vásárlók szavazatainak hála, így a cég 400 ezer forinttal járult hozzá a megvalósításhoz – mondta el az intézmény vezetője, aki kiemelte, e lehetőségre egy korábban a Petőfiben végzett diák édesanyja hívta fel az iskola figyelmét. A Tesco által felajánlott összeget az iskola alapítványa egészítette ki 200 ezer forinttal, így valósulhatott meg a szabadtéri tanterem. 

Gálosfai Tímea intézményvezető-helyettes, az alapítvány kuratóriumának tagja és a pályázat írója arra törekedett, hogy az ökoiskolai szellemiség megerősítéseként biztosítsák azt, hogy a friss levegőn és interaktív helyszínen lehessen lebonyolítani akár a természetismeret, akár a rajz, vagy más órákat. A kialakított ovális alakú asztal és padok méltó helyszínt biztosítanak ennek a célkitűzésnek. A kovácsoltvas váz Lábas István rácalmási kovácsmester munkája, míg a faelemeket Gölöncsér Gábor, a Petőfi iskola szakembere valósította meg. 

Rideg István hozzátette, a korábban szintén pályázati forrásból megvalósított kerékpártároló új helyre került, az intézmény udvari bejáratához. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában