Jó ha tudja

2021.12.30. 15:30

Jövőre is érvényesek az idén vásárolt buszjegyek

Az év változásokat hozott a helyi autóbusz-közlekedésben. Változott a menetjegy és bérlet ára, illetve az önkormányzat kezdeményezésére átalakult a helyi közlekedési hálózat. Az ezzel kapcsolatos olvasói tapasztalatokat többször megírtuk, e helyütt nem ezzel szeretnénk foglalkozni. Annak jártunk utána, hogy milyen változásokat hozhat a 2022-es év az árak és a már megváltott buszjegyek érvényességének tekintetében.

Brousil Csaba

20210809 Szeged SZKT ellenőrei dolgoznak a villamoson. Képen: jegy kezelés, érvényesítés Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Mint azt majdnem egy évvel ezelőtt megírtuk, 2021. február 1-jétől Dunaújvárosban a helyi autóbusz-közlekedés díjszabása megváltozott. Év elején még az elővételben megváltott menetjegy ára 240 forint, a buszon, a sofőrnél megváltott jegy ára 290 forint volt. Ezek az árak 2011 óta voltak érvényben, idén februárban jött az emelés, amelynek értelmében az előre megváltott jegy ára 250 forintra, amíg a buszvezetőnél vásárolt jegyé 320 forintra emelkedett. Ezen felül egy újítást is bevezetett a Volánbusz itt helyben: bevezették a gyűjtőjegyet, amely 10 menetjegyet tartalmaz egy tömbben. Ennek ára kedvezményes: 2300 forint, ami 230 forintos darabonkénti jegyárat jelent, ami a 10 évvel ezelőtti ár alatt van. 

Nem lesz áremelés januárban, így a már megváltott jegyek jövőre is érvényesek Fotó: MW-archív

Olvasóink jelezték, hogy vajon ezek a menetjegyek, és főleg a gyűjtőjegyek érvényesek lesznek-e 2022-ben, s ha igen, meddig? Korlátozott ideig, mivel újabb jegyáremelés várható az új évben, vagy korlátlan ideig, mivel a jegyek árai változatlanok maradnak? Felkerestük a Volánbusz Zrt. kommunikációs osztályát, ahonnan a következő választ kaptuk: „2022. január 1-jétől nem változik Dunaújváros helyi autóbuszjárataira érvényes menetjegyek és bérletek ára, így a 2021-ben megváltott menetjegyek 2022-ben is korlátozás nélkül felhasználhatók.” 

A szilveszter, az újévi ünnepek és a téli szünet napjain az autóbuszjáratok a megszokottól eltérően, az alábbi közlekedési rend szerint közlekednek: 2021. december 31-én a korábbi gyakorlatnak megfelelően tanszünetes munkanapi menetrend szerint, 19 óráig közlekednek a helyi járatok. 2022. január elsején pedig a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek majd a helyi járatos autóbuszok. 

A közösségi közlekedéssel kapcsolatos friss hír még, hogy a decemberi dolgozó- és tanulóbérleteket január 5. helyett 7-ig fogadják el a vonatokon és a helyközi buszjáratokon, ezzel is megkönnyítve az utazóközönség sorban állás nélküli bérletvásárlását az új év első napjaiban – közölte az MTI. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában