Élelmiszer-támogatás

2021.12.20. 13:00

A vadászoktól a mentőknek

Molnár Emese

A megye 315 mentődolgozójának kedveskedtek Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Az Országos Magyar Vadászkamara Fe­jér Megyei Területi Szervezete már 2013 óta támogatja a székesfehérvári Szent György Kórház gyermekosztályát, a koronavírus-világjárvány első hullámában a covidos betegellátási osztályt, 2019-ben pedig a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórháznak tett felajánlást. Az idei esztendőben úgy határoztak, hogy az Országos Mentőszolgálat Közép-Dunántúli Régiójának Fejér megyei Mentőszervezetét, az itt szolgálatot teljesítő bajtársakat támogatják. 

Az Országos Mentőszolgálat Alapítványt az összes magyarországi mentőállomásért és társaikért tenni akaró mentődolgozók hozták létre 2004-ben. A közhasznú alapítvány azért a közel nyolcezer ember­ért tevékenykedik, akik az év 365 napján állnak szolgálatban, hogy minden nap újjászülethessen valaki, és ezzel lehetővé teszik az adományok fogadását a mentőállomásokon. 

A mostani akció során a Vadkonyhával együttműködve kész vadételeket juttattak el a megye tizenkét mentőállomására és egy irányítócsoportjába. 

Pintér Krisztián, Magyar András és Szente Tünde, a megyei vadászkamara önkéntesei személyesen is látogatást tettek a Dunaújvárosi Mentőállomáson szombaton. Pintér Krisztián, a Dunaújvárosi Kohász Vadásztársaság elnöke elmondta, ezzel az akcióval szerették volna kifejezni köszönetüket és szolidaritásukat a mentőknek a mindennapi áldozatos munkájukért, az egész vadásztársadalom elismeri az ő tevékenységüket. Magyar András hozzátette, ebben az akcióban a vadgazdálkodás, a gasztronómia és a jótékonyság egyszerre találkozott, hogy így köszönjék és hálálják meg a mentők munkáját. 

A Dunaújvárosi Mentőállomásra december 18-án 12 órára érkezett meg a Vadkonyha szállítmánya, amelyet a megyei vadászkamara önkéntesei adtak át a mentőállomás vezető mentőtisztjének, Kiss Miklósnak, valamint Balogh Péter műszaki gondnoknak, hogy azután ők átadják bajtársaiknak, a mentőállomás dolgozóinak. Természetesen ezzel egy időben Fejér megye valamennyi mentőállomásán átvették az élelmiszer-támogatást, amelynek kiszállításáról is az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete gondoskodott. Remélik, hogy ezzel sikerült boldogabbá tenni 315, Fe­jér megyei mentődolgozó adventi készülődését. 

Az adományt levélben köszönte meg a Fejér megyei mentődolgozók nevében Reszegi Imre Fejér megyei vezető mentőtiszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában