pályázat útján

2021.11.16. 20:00

Napelemes rendszert nyert a Kisapostagi Mosolykert Óvoda

Mai nappal kihirdették az ST Solar Kft. pályázatának nyertesét. Kisapostagi győzelem születet.

Kállai Félix

Kisapostagi Mosolykert Óvoda

Videós pályázatot indított az ST Solar Kft. Magyarország bölcsödéi és óvodái részére „Naplopók a Globális felmelegedés ellen” címmel azért, hogy elősegítse a megújuló energiák játékos megismertetését és elősegítse a globális felmelegedés elleni tartós tevékenységre nevelést. A pályázatban három intézmény vett részt; Jászszentandrásról a Gyermekvilág Óvoda, Szentendréről a Hold utcai Tagóvoda és környékünkről a Kisapostagi Mosolykert Óvoda. A kisapostagi lakosság mozgósította az ismerősi körét, hogy egy lájkkal szavazzanak a videóra, de terjedt a híre Dunaújvárosban is, sőt még a Fejér megyében is. A duol.hu és testvéroldalunk a feol.hu is segített a népszerűsítésben, lokális ügyek iránt elkötelezett médiaként. A tét pedig nem volt kicsi, hiszen a pályázat győztese 5 Kwp méretű napelemes rendszert nyerhetett engedélyeztetéssel és kivitelezéssel. Ez nagyságrendileg kétmillió forintos költséget jelent és 200-250 ezer ft/év fogyasztást fedez. A pályázat kiírója gondolt a későbbi fejlesztésre is, hiszen az inverter mérete az intézmény fogyasztásához fog igazodni, így bővíthető lesz a rendszer.

Nagyon boldogok vagyunk! Ezzel a napelem rendszerrel nem csak az óvoda gazdagodott, hanem Kisapostag települése is

A pályázati videókra egy hónapig lehetett szavazni a facebook reakció gombok használatával. Bár a kisapostagi óvoda az elejétől fogva több szavazattal rendelkezett, a jászszentandrásiak sokszor feljöttek és szorongatták a helyieket, hogy ne bízzák el magukat. A verseny közepén még előnyre is szert tudtak tenni. A videóra – melyben az energiatakarékosság- és tudatosság megoldásait kellett bemutatni – ezerkétszáz ember szavazott. Bár nagyon szépen küzdöttek a jásszentandrásiak, a Kisapostagi Mosolykert Óvoda nyerte meg ST Solar pályázatának díját, a napelemes rendszert.

A cég kiemelt munkatársa Baji Krisztiánné elmondta, hogy december 6-án fogják hivatalosan átadni a nyereményt és elindítani az engedélyeztetési folyamatot, a napelemes rendszer várhatóan 2022. május 31-én élesedik majd. A későbbiekben is terveznek hasonló pályázatot indítani az intézmények részére.

Megkerestük az óvoda vezetőjét Budainé Krajcsovics Anitát, aki meghatódva beszélt a nyereményükkel kapcsolatban:

- Nagyon boldogok vagyunk! Ezzel a napelem rendszerrel nem csak az óvoda gazdagodott, hanem Kisapostag települése is. Köszönettel tartozunk a szülők közösségének, Kisapostag lakosainak és mindenkinek, aki megosztotta a pályázatot és szavazott. Hálásak vagyunk azért, hogy ezt célt közösen, egyként összefogva sikerre tudtuk vinni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában