színes programokkal

2021.11.10. 14:00

Pedagógiai konferencia városunkban

A pedagógiai szakszolgálatok hete alkalmából a Fe­jér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tag­intézménye 2021. november 8. és november 11. között magas színvonalú szakmai előadásokkal, műhelybeszélgetésekkel, bemutató foglalkozásokkal, szülői fórummal, játszóházzal és kiállítással várja az érdeklődőket.

Török Tímea

Fotó: Zsedrovits Eniko

Egy év kényszerű kihagyás után változatos és színes programmal készült a szakmai eseménysorozatra a pedagógiai szakszolgálat helyi tagintézménye.

A hétfői programnapon nyitott foglalkozással, élménynappal, előadásokkal készültek a szervezők.

Kedden a városháza C szárnyában a pedagógusoknak, szakembereknek célzott, Különleges bánásmódot igénylő gyermekek címmel konferenciát szerveztek. A szakmai program előtt a köszöntők sorát a dunaújvárosi tagintézmény igazgatója, Kissné Korsós Ágnes nyitotta meg. Mint elmondta, a már negyedik alkalommal megrendezett esemény eredeti alkotó szándéka is a hagyományteremtés volt, hogy a friss ismeretek és a kapcsolatok a hétköznapok munkáját megkönnyítsék.

A pedagógiai szakszolgálatok hete alkalmából a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye 2021. november 8. és november 11. között magas színvonalú szakmai előadásokkal, műhelybeszélgetésekkel, bemutató foglalkozásokkal, szülői fórummal, játszóházzal és kiállítással várja az érdeklődőket. Tegnap, november 9-én a különleges bánásmódot igénylő gyermekekről tartottak konferenciát, ahol az előadások után a Baracsi Művészeti Iskola növendékei léptek fel. Virtuóz táncuk, átszellemült előadásmódjuk vastapsot követelt a konferencia résztvevőitől
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az igazgató asszony után Barta Endre, humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte a konferencia vendégeit, majd dr. Mile Anikó, a Fejér Megyei Szakszolgálat főigazgatója vette át a szót. Mint kifejtette, a különleges bánásmódot igénylő gyermekek jogi és szakmai definíciója szerint a tanulási, magatartási, beilleszkedési problémákkal küzdő, vagy épp a tehetséges gyerekeket jelöli. De általánosságban a személyiség varázslatos egyedisége révén minden egyes gyermek egyedi és különleges bánásmódot igényel – majd jó tanácskozást és hasznos tudásszerzést kívánt a főigazgató asszony.

Dr. Mile Anikó, a Fejér Megyei Szakszolgálat főigazgatója is üdvözölte a szakembereket

A konferencia programjában délelőtt három kivételesen érdekes előadás szerepelt. Boldizsár Ildikó meseterapeuta különleges mesehősökről beszélt, Döbrentey Zsolt szakpszichológus Konfliktus, asszertivitás, meditáció a tanár, gyerek, szülő háromszögben címmel tartott prezentációt, végül Tari Annamária pszichoanalitikus a délelőtti előadók között utolsóként az online gyerekekről és a gyereknevelés nehézségeiről tartott lebilincselően érdekes előadást.

[video width="1280" height="720" mp4="https://www.duol.hu/wp-content/uploads/2021/11/649842520211109120300.mp4"][/video]

A konferencia délelőtti elméleti jellegű programja délután gyakorlatorientált műhelyfoglalkozásokkal folytatódott.

A szerdai programot beszéd­indító és nyelvi fejlesztő óra, szakmai konzultáció nyitja, majd érdekes délutáni elfoglaltság, szakmai műhelymunka lesz. A csütörtök is izgalmas lesz, a nyitány: játszóház lesz a koraszülöttek világnapja alkalmából, délután pedig kerek­asztal-beszélgetés lesz.

Boldizsár Ildikó meseterapeuta a különleges mesehősökről beszélt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában