40 napirendi pont

2021.11.18. 07:00

Közgyűlést tartanak, több fajsúlyos kérdés is napirendre kerülhet

Csütörtökön tartja a november havi rendes közgyűlést a képviselő-testület, melyen az előre elküldött tájékoztató szerint nyílt ülésen 38, zárt ülésen két napirendi pontot tárgyalnak majd.

Brousil Csaba

2021.02.19. Városháza illusztráció Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A nyílt ülésen a képviselők módosíthatják a lakások és helyiségek bérletéről és a lakbérekről szóló korábbi önkormányzati rendeletet csakúgy, mint a 2021. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló, ez év februárban kelt önkormányzati rendelet. A képviselők dönthetnek továbbá a helyi építményadóval és a helyi ipar­űzési adóval kapcsolatban is.

Döntés születhet az önkormányzat 1,5 milliárd forint összegű folyószámlahiteléről szóló indikatív ajánlat elfogadásáról, valamint a szerződés megkötéséről is. Több napirendben foglalkoznak majd egészségügyi témákkal, mint a Szent Pantaleon Kórházzal köthető támogatási szerződés, az Egészségmegőrzési Központ költségvetési előirányzatának módosítása, a 24. számú felnőtt háziorvosi körzet ellátása. A képviselők döntésükkel jóvá hagyhatják a Dunaújvárosi Óvoda 2020/2021. nevelési évről szóló éves beszámolóját, illetve meghatározhatják a bölcsődék 2022. évi nyári nyitvatartási rendjét is.

Szó lesz továbbá a járda felújításának, zúzottkő burkolatú utak és parkolók karbantartásának, valamint forgalomkorlátozó oszlopok kihelyezésének munkálatairól is. Több az Északi Ipari Parkban található terület hasznosítására tett javaslatot is elfogadhatnak a képviselők, illetve önkormányzati lakások eladását is szentesíthetik döntésükkel, ahogy a volt kompkikötő pályázat útján történő értékesítési lehetőségéről is szavazhatnak. Sor kerülhet még a köztemetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó pályázat nyertesének kiválasztására is.

Zárt ülésen a képviselő-testület tagjai a „Dunaújváros Egészségügyéért” díj és a „Sztálinváros utolsó és Dunaújváros első szülöttje” cím adományozásáról hozhatnak döntést csütörtökön a Városháza „C”-szárnyának közgyűlési termében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában