mesterképzés

2021.10.01. 09:00

Tizenegyen vehették át a mesterlevelüket

A dunaújvárosi kamara szervezésében 2021. szeptember 29-én a Campus étteremben megtartott mesteravató ünnepségen tizenegy frissen vizsgázott kőművesmester-jelölt vehette át a mesterlevelét.

duol.hu

Fotó: © Ady Géza

Fontos eredmény, hogy az idei program keretében az építőipari ágazat egyik térségi hiányszakmájában sikerült megszervezni a mesterképzést. Ez volt a második alkalom, hogy az új szakképzési törvény alapján megújult képzési és kimeneti követelményeknek megfelelően került sor Dunaújvárosban is a program megszervezésére. Idén 10 fő kőművesmester-jelölt felkészítése és vizsgája valósult meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara között fennálló pályázati támogatás keretében, 1 fő pedig önköltségesen vett részt a programban. A mesterjelöltek többsége a Dunaújváros vonzáskörzetébe tartozó településeken folytatja vállalkozási tevékenységét.

Az ünnepség után a kőművesmesterek büszkén mutatják a mesterlevelüket Fotó: DKIK

A képzés június 4-én kezdődött és augusztus végén fejeződött be. A háromnapos vizsga minden mesterjelölt esetében sikeresen zárult le.

A mester végzettség minden szakmában rangot jelent, és egyben garanciát is a minőségi munkavégzésre, a folyamatos fejlődés és megújulás képességére. Éppen ezért a mester cím viselése a szakma iránti felelősséggel és elkötelezettséggel is együtt jár, amelyet a program során is bizonyítottak a résztvevők.

A mesterleveleket Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, és Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója adta át az új mestereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában