Dunaújváros

2021.10.08. 08:00

Százmilliók sorsáról döntöttek a közgyűlésen

Hat napirendi pontot tárgyalt a képviselő-testület a csütörtöki rendkívüli nyílt ülésnapon

Brousil Csaba

Határozatképes volt a testület Fotó: SzZsE

Fotó: Zsedrovits Eniko

Rendkívüli közgyűlést tartottak csütörtökön. Az ülésen hat napirendi pontban döntöttek a képviselők. Az önkormányzat állást foglalt a Duna-mente–Fejér megye különleges gazdasági övezet kijelölésével kapcsolatban. Dr. Molnár Attila jegyző hosszan olvasta fel a jogi nyelven íródott határozati javaslatot az ülésen. Ennek lényege, hogy városunk önkormányzatának álláspontja szerint a 2010-ben Rácalmással kötött Egyezségi Keretmegállapodás nem teljesítését a Ptk. 6:183.§-a szerinti teljesítése jogos ok nélküli megtagadásának kell tekintse. Rácalmás képviselő-testületének határozata szerint ugyanis a különleges gazdasági övezet kijelöléséről szóló kormányrendeletre hivatkozással a Egyezségi Keretmegállapodás az érintett területről befolyó helyi iparűzési adó megosztására nézve, „a jogszabály erejénél fogva”, 2021. július 1. napján megszűnt. Városunk önkormányzatának közgyűlése szerint ez annyi változást okozott csupán, hogy az érintett területről a helyi iparűzési adó beszedésére a Fejér Megyei Önkormányzat jogosult, mely a helyi adókról szóló törvény vonatkozó rendelkezése szerint adja tovább annak egy részét Rácalmásnak. A közgyűlés felszólította tehát Rácalmás önkormányzatát, hogy a szóban forgó helyi iparűzési adórész felének megfelelő összeget a számláján történt jóváírásától számított 15 napon belül fizesse meg Dunaújvárosnak akár támogatásként, akár más jogcímen.

Október 21-én rendes ülést tartanak a képviselők

Közbeszerzési eljárás megindítását hagyták jóvá név szerinti szavazással a város közigazgatási területén köztisztasági feladatok ellátása és nyilvános illemhely üzemeltetése tárgyában. Ez, ha a közbeszerzés sikeresen zárul, akkor akár 120 millió forintjába is kerülhet a városnak évente. Ezen kívül döntés született a Dr. Szabó Iván Ügyvédi Irodával az Energo-Hőterm Kft.-vel, az Energo-Viterm Kft.-vel és a DVCSH Kft.-vel kapcsolatos jogviták egyezség útján történő rendezésére kötött megbízási szerződés módosításáról is.

Határozatképes volt a testület
Fotó: SzZsE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában