sajtótájékoztató

2021.10.07. 15:00

Keményebb büntetést kapnak a szemetelők!

A szeméthelyzet megoldása címmel tartott sajtótájékoztatót Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, a 4-es számú körzet önkormányzati képviselője kedden a Római körúti kisposta előtt.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Elmondta, hogy a sajtótájékoztató helyszínén pár nappal korábban takarították az utcát, összeszedték a szemetet a takarítók, de már ismét tele van eldobált cigarettacsikkekkel, műanyag flakonokkal, kupakokkal és sok olyan dologgal, aminek a szemetesben lenne a helye. Hozzátette, hogy a kihelyezett utcai szemetesek pedig mindeközben üresek. Hangsúlyozta, hogy ebből az állapotból elég volt, nem akart általánosítani, hogy minden városi ember szemetel az utcán járva, de vannak, akik igen. Ezt megakadályozandó arra kérte a polgárőrséget, hogy fokozott figyelemmel legyenek ezen a területen az elkövetkezendő két hétben. Figyeljék a szemetelőket, és szólítsák fel őket, hogy szedjék össze, amit eldobáltak.

Pár nappal az utcai takarítás után újra megjelent a szemét a járdákon
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy aki nem működik együtt, nem tesz eleget a polgárőrök felhívásának, az a legszigorúbb büntetéssel fogja magát szembetalálni. Ez ügyben egyeztetett is a rendőrséggel és a közterület-felügyelőkkel. Mint mondta, több lakossági bejelentés is érkezett hozzá ebben a témában, a Petőfi iskolába járó gyerekek szülei is panaszkodtak, hogy milyen szemetes ez a környék. „Elég volt a szemetes Dunaújvárosból, elég volt azokból az emberekből, akik eddig mindenféle következmény nélkül dobhatták el a szemetüket” – mondta a képviselő. Majd zárásként megköszönte a polgárőrök segítségét és a lakosság együttműködését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában