országjáró tárlat

2021.10.12. 18:50

Dunaújvárosba érkezik a Vérbe fojtott szabadság című vándorkiállítás

Az országjáró tárlat azokat a 15 évvel ezelőtti eseményeket mutatja be, amelyeket Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök 2006-os kiszivárgott beszéde váltott ki Magyarországon.

duol.hu

Az Egyetem Park és az Eco Family között húzódó parkolónál (Piacnál) kap helyet a kiállítás, amit egy kamion rakterében rendeztek be. A Civil Összefogás Fórum alapítványa indította útjára a tárlatot, amelyen az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az őszödi beszéd napvilágra kerülése utáni tüntetésekbe és azok rendőrségi leverésébe.

A tárgyak között gumilövedék, könnygázgránát kilövésére alkalmas karabély és rohamrendőr egyenruha is látható. Képernyőn vetítik a 2006-os tüntetések felvételeit és a résztvevőkkel készített interjúkat, miközben hangszórókból az őszödi beszéd szól.

A vándorkiállítás október 13-án 15 és 20 óra között látogatható, moderátor Boros Imre közgazdász, aki 17 és 18 óra között beszélget a látogatókkal.

Forrás: DunaOnline

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában