európai diáksport napja

2021.09.25. 11:30

Erő, kitartás és ügyesség

Játékos akadálypályán kellett feladatokat teljesíteniük a fiataloknak, a lelkesedésből és a jó hangulatból nem volt hiány.

Molnár Emese

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Magyar Diáksport Szövetség tizenhat évvel ezelőtt indította el azt a sportprogramját, amely mára nemzetközi szintre emelkedett: idén szeptember 24-re hirdették meg az Európai Diáksport Napját, amelyhez 1588 iskola csatlakozott.

Szeptember 24-re hirdették meg az európai diáksport napját, amelyhez az Arany János Általános Iskola is csatlakozott. Ennek keretében izgalmas akadálypálya várta a diákokat a nap folyamán a tornateremben. A fi atalok rendkívül élvezték a játékos versengést, még a lelátóról is lelkesen buzdították azon társaikat, akik éppen a pályán teljesítették a különféle feladatokat. Minden erőre és koncentrációra szükség volt!

Köztük volt az Arany János Általános Iskola is, ennek részeként pedig izgalmas vetélkedőt szerveztek a fiataloknak a tornateremben pénteken. Garai Zsuzsanna, az intézmény igazgatója abból a szempontból is fontosnak tartja ezt a rendezvényt, mert az előző tanévben a járványügyi helyzet miatt szinte minden közösségi programot le kellett mondaniuk. Ebben az esztendőben, amikor az iskola fennállásának negyvenedik jubileumát ünnepelhetik, szeretnének minél több közösségépítő rendezvényt szervezni.

A lelátón ülő diáktársak lelkesen biztatták azokat, akik éppen az akadálypályán versengtek egymással
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Gróf Andrásné, az iskola egyik testnevelő tanára vázolta, hogy a Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezéséhez csatlakozva pénteken dél­előtt, a tornaórák keretében játékos akadálypályával várták a felsősöket, a hatodik órában évfolyambajnokság volt.

Ábrahám János pedagógus elmondta, hogy az akadálypálya ötletét az egyik kereskedelmi tévécsatorna műsora adta, amelyet sok gyermek kísért figyelemmel. Ez alapján építettek fel egy olyan pályát, ahol az ügyességüket, a koncentrációt és az erejüket is be kellett vetniük a diákoknak. Nagyon élvezték a játékot a tanulók, mindenki beleadta teljesítménye legjavát, még azon fiatalok is nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a feladatokba, akik kevésbé rajonganak a mozgásért.

Mindenféle képességet igénybe vevő feladatokat állítottak össze

Vendégek is érkeztek az aranyos diákokhoz, mégpedig a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt és utánpótlás játékosai, edzői. Kovács István, a DKKA utánpótlás szakmai igazgatója elmondta, a többi között ügyességi és célba dobós feladatokkal készültek az alsós évfolyamok számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában