Figyelem!

2021.07.07. 08:00

Hőségriadó van érvényben

Az OMSz előrejelzéseit, és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását figyelembe véve az országos tiszti főorvos harmadfokú hőségriadót adott ki az ország egész területére július 7-én nulla órától július 9-én 24 óráig, ugyanis három egymást követő napon eléri a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

Szabó Szabolcs

20210622 Daraboshegy Vizet osztanak a a kánikulában végzett fizikai munkát végzőknek. Képen: Lebics Balázs Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Felhívják a figyelmet, hogy a nagy melegben fo­gyasszanak több folyadékot, lehetőség szerint vizet. Kerülni kell a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. 11 és 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. A bőr védelméről sem szabad megfeledkezni: naptejjel és világos, jól szellőző, bő ruházattal lehet a leégés ellen védekezni. Mindemellett tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban. Tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Ügyeljünk a vízpótlásra és arra, hogy hűsítsük magunkat!
Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában