újrafúrják

2021.07.28. 08:00

Felújítják a régi artézi kutat

A kisváros Duna-partján, a tavaly átadott vízi turisztikai megállóhely közelében található egy régi artézi kút, amelyet egykor még nagyon kedveltek a Duna-parton járók.

Körmendi Erzsébet

2021.07.20. Árhullám a Dunán Rácalmás Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A horgászok rendszeresen onnan vételeztek vizet, a túrázók, sétálók pedig jólesően oltották szomjukat a kút hűs vízével. Régóta állt már ott leromlott állapotban, várva a jobb időket, amikor majd ismét kiszolgálhatja az embereket.

Múlt héten elkezdte a vállalkozó az artézi kút újrafúrását
Fotó: Szabóné Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Erre most már nem sokat kell várnia, illetve azoknak sem, akik a helyreállítása mellett kardoskodtak az elmúlt években. Az önkormányzat vezetői ugyanis felkarolták az ügyet, a képviselő-testület döntése nyomán települési forrásból megoldják ezt a problémát. Először elkészültek az újrafúrási, helyreállítási tervek, majd árversenyt hirdettek, és kiválasztották a kivitelezőt – helyi lakos, a rácalmási Dienes Péter nyerte el a munkát. A megbízást követően azonnal hozzá is kezdett a munkáknak, és – mint az a fotón látszik – javában tartanak a fúrási munkálatok.

Hamarosan újra friss vizet ihatnak az arra járók a Duna-parti artézi kútból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában