közös programok

2021.06.06. 17:00

Élettel teli a Digitális Közösségi Alkotóműhely

A várva várt jelenléti oktatás azt is jelenti, hogy újra diákokkal telhet meg Digitális Közösségi Alkotóműhely. Legutóbb a kulcsi általános iskolások vendégeskedtek nálunk.

duol.hu

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelye már bebizonyította, hogy van létjogosultsága az ilyen jellegű alkotótereknek, ahol akár az általános, akár a középiskolások kellemes és hasznos órákat tudnak eltölteni. Az alapvető feladat a hagyományos megmunkáló eszközök használata mellett a digitális technológiák bemutatása, írja a dunaujvarosiszc.hu.

Fotók: dunaujvarosiszc.hu

Tapasztalatunk szerint nehéz is megmondani, hogy mit élveznek jobban a fiatalok? A fúrást, faragást, a robotok programozását, vagy éppen a 3D nyomtatást. Az látszik, hogy élvezik az alkotás lehetőségét, leköti őket, ha a kezükbe vehetnek egy-egy szerszámot, vagy irányíthatnak egy drónt, egy robotot.

A napokban a kulcsi általános iskolások jártak nálunk, akik három csoportban tanulhattak, dolgozhattak. Az egyik csapat lézervágó segítségével kivágott kulcstartót készített el. A második szekcióban megtanultak drónt és robotot irányítani, míg a harmadik különítmény 3D tervezéssel, nyomtatással, 3D toll használatával töltötte az időt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában