részletekkel

2021.05.13. 11:30

A központi napközis tábor az élményfürdőben lesz

Hamarosan véget ér a tanév és már hirdetik a nyári táborok lehetőségeit a dunaújvárosi diákok számára.

Molnár Emese

Fotó: Zsedrovits Eniko

Mindegyik általános iskola tájékoztatta már a szülőket arról, hogy ismét lesz központi napközis tábor az önkormányzat és a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) szervezésében. Amíg tavaly a Szalki-szigeti kempingben volt a bázis, idén az élményfürdőben lesz a tábor június 21. és augusztus 13. között. Kéthetes turnusokban működik majd a tábor, hétköznaponként 8–16 óra között. Mint azt a GESZ tájékoztatójában közölte, lehetőség lesz a táborozóknak gyülekezésre 6 órától, illetve délutáni ügyeletre 17 óráig az élményfürdő előtti területen, felügyelettel. Azt is írták, a tábor napidíja étkezéssel együtt 1707 forint. A jelentkezési határidő június 14-e, ekkor kell eljuttatni személyesen vagy e-mailben a GESZ részére a kitöltött jelentkezési lapot, valamint a gyermek egészségére vonatkozó két nyilatkozatot is.

Tavaly a kempingben, idén az élményfürdőben lesz a nyári napközis tábor, amelyre június 14-ig lehet jelentkezni Fotó: archív/Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Petőfi Sándor Általános Iskola egy másfajta táborozási lehetőségről is hírt adott már: a Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program keretében ingyenesen biztosít táborozási lehetőséget, bejárósat és ottalvósat egyaránt. Rideg István, az iskola igazgatója vázolta, hogy erre a programra a Dunaújvárosi Tankerület pályázott, ezen belül pedig iskolájuk összesen száz diákkal vehet részt rajta. Június 21. és július 2. között, öt héten keresztül valósul meg a program, a tábori létszámkeret pedig 20 fő. A szülőnek nem kerül semmibe, minden költséget (utazás, napi többszöri étkezés) a program fedez. Az első négy héten napközis tábor lesz hétköznaponként 8–16 óra között. Az első hetet az 1-2. osztályosoknak ajánlják, amelyen a közlekedés, a KRESZ, a sport és az egészségre nevelés lesz a fő téma. A környezetvédelemre, a természetismeretre, a tudatos fogyasztói magatartásra épülő második hetet a 3-4. osztályosoknak ajánlják. A harmadik héten „Idegen nyelv – Alkossunk együtt!” jelmondattal az 1-6. évfolyamos fiatalokat várják elsősorban. A negyedik héten a digitális világ, a tudatos médiahasználat, a digitális alkotás lesz a középpontban, amelyet a 4-6. osztályosoknak ajánlanak. Az utolsó, ötödik héten Nomád kaland címmel Balatonfenyvesen fognak üdülni, ezt a vakációt a 7-8. osztályosoknak ajánlják.

Ha lehet, a Munkásművelődési Központ mindenképpen megvalósítja a már hagyományos Alkotás és játék a szabadban elnevezésű kézműves táborát. Mivel sokan érdeklődtek már az idei bejárós táborról, az MMK egy részletesebb tájékoztatóval is szolgál a közösségi oldalán. Hangsúlyozták, egyelőre még tervezetről van szó, pontosabbat majd a kormányrendelet megjelenése után tudnak közölni. A tábort a járványügyi szabályok betartása mellett szervezik meg, így valószínű, hogy korlátozni kell a létszámot. Június 21-től kezdődően, négy héten keresztül kínálnak tematikus kikapcsolódási lehetőséget a fiataloknak hétköznaponként 8–16 óra között.

Az első hét címe a Tipegő-topogó, amely az alkotás, a kézművesség mellett a népi kultúra, néptánc és népzene megismertetését is magában foglalja. Már 5 éves kortól várják erre a hétre a gyerekeket, a tánc ismerete nem befolyásoló tényező. A második hét az Indián nyár címet kapta: egy igazi indián törzs központjába csöppenek mindazok, akik ekkor jönnek a táborba, a gyerekek indiánná varázsolva kalandozhatnak az MMK udvarán. A harmadik hét a tengerek világát rejti majd, ahol minden kislány igazi sellőnek, minden kisfiú kalóznak érezheti magát. Az utolsó héten a kontinensek lesznek fókuszban azzal a céllal, hogy játékkal és alkotással megismerjék együtt a földet (például egyiptomi maszkokat készíthetnek, afrikai tájképet festhetnek). A tábor heti költsége 13 ezer forint. Minden további információról azonnali tájékoztatást ad az MMK a közösségi oldalán, ha már biztossá válik.

A dunaújvárosi római katolikus plébánia is megszervezi nyári hittantáborát, amely a tervek szerint augusztus 9–13. között lesz Orfűn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában