óvodai felügyelet

2021.03.10. 11:30

Ha a szülő igényli, vigyáznak a gyerekre

Az általános iskolákban még nem jellemző, de az óvodákban már több szülő kéri a gyermekfelügyeletet a rendkívüli szünetben.

Molnár Emese

Fotó: LI

Annak érdekében, hogy radikálisan csökkenjen a további koronavírusos fertőzések száma, március 8-tól április 7-ig rendkívüli szünetet rendeletek el az óvodákban, az általános iskolákban pedig át kellett állni a digitális oktatásra. Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere az MTI-nek március 6-án elmondta: maguk is tapasztalták, hogy napról napra nő a koronavírus-fertőzöttek száma a gyerekek között, ezért alapvetően egyetértenek a rendkívüli szünetek elrendelésével. Azonban az óvodák és az iskolák bezárása megoldhatatlan problémát okozott több egészségügyi dolgozó és mások esetében is, akiknek a munkáltatója nem tudja biztosítani az otthoni munkavégzést. Az önkormányzati szövetség nevében azt kérte, hogy biztosítsák a napközbeni gyermekfelügyeletet kis csoportokban, korlátozott létszámmal. A kormány ezt támogatta is, így van lehetőség a felügyeletre, de a járványhelyzetre való tekintettel kérik, hogy csak a legszükségesebb esetben vegyék igénybe.

Hétfőn még nem, de keddtől a Dunaújvárosi Óvoda mind a tizenkét tagintézménye már nyitva van
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója, Rideg István lapunknak elmondta, erre a hétre egy szülő sem kérte a felügyeletet, de néhány tanuló esetében az ebéd elvitelére igényt tartottak. A Szabó Magda Református Iskola vezetője, Farkas Márta vázolta, kedden még nem, de ma, szerdán két gyermekre vigyáznak az iskolában. A Dunaújvárosi Óvodában már jóval nagyobb létszámról beszélt nekünk Gyenes Józsefné intézményvezető. Hétfőn még zárva voltak a tagóvodák, mivel az étkezést csak keddtől tudták biztosítani. Aznap ötvenegy gyermeket vittek a tizenkét tagintézmény valamelyikébe: kisebb csoportokra bontva vigyáznak az apróságokra. Ma már hetvennégy gyermekkel kezdték a napot, rajtuk kívül negyvenegy hátrányos helyzetű, illetve szociálisan érintett óvodás számára vették igénybe az ebéd elvitelét. Gyenes Józsefné elmondta, a szülők folyamatosan hozzák a szükséges munkáltatói igazolásokat, így arra készülnek, hogy egyre nő majd a gyermekfelügyeletet igénybe vevők száma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában