fokozott figyelemmel

2021.03.19. 09:00

Egy különösen veszélyes kereszteződésről

Mint ismert, kedden ismét súlyos baleset történt a dunaújvárosi Dózsa György út – Kallós Dezső utca – Bocskai István utca kereszteződésében.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Kiss Sándor gépjárművezető-szakoktató már korábban is számos ötlettel próbálta segíteni, biztonságosabbá tenni a helyi közlekedést. Az említett kereszteződéssel kapcsolatban két, megfontolásra érdemes felvetést osztott meg lapunkkal. – Szakoktatóként azt tapasztalom, hogy ez a kereszteződés gyakran okoz fejtörést még a rutinos autóvezetőknek is. Mivel itt nincs korlátozás, rendre nagy sebességgel közelítik meg a területet az autósok és a motorosok. Ha a város egészének közlekedését tekintjük, egy speciális helyről beszélünk, hiszen itt érvényesül igazából a telezöld, amikor a szembejövő forgalmat is engedélyezik a lámpák. Meglátásom szerint érdemes lenne itt felfesteni a kereszteződés területére a „különösen veszélyes hely” útburkolati jelet, ez a szaggatott vonallal körülhatárolt sárga színű felfestés figyelmeztetné a járművezetőket.

Legutóbb kedden történt súlyos baleset a Dózsa György úti kereszteződésben
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Budapesten ezt már több veszélyes kereszteződésben is alkalmazták, a visszajelzések szerint e szakaszokon jelentősen csökkent a balesetek száma. A másik lehetőség a már említett telezöld megszüntetése és a zöld nyíl fényjelzés alkalmazása. A helyben dolgozó szakoktatókkal is rendszeresen beszélgetek e témáról, a többség úgy látja, érdemes lenne átprogramozni a fényjelző lámpákat, ám ennek költsége több millió forint is lehet – mondta el Kiss Sándor, aki arra kér minden közlekedőt, fokozott figyelemmel közelítsék meg az említett kereszteződést, hogy elkerülhetőek legyenek a súlyos balesetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában