Szent Pantaleon Kórház

2021.01.27. 10:00

Véget ért számukra a dunaújvárosi küldetés

Életre szóló élményt jelentett számukra, hogy bennünket is segíthettek – így fogalmazott lapunknak még év elején Balázs Attila őrnagy, a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár helyőrségi zenekarának karmestere, a Szent Pantaleon Kórházban szolgálatot teljesítő katonák rangidős vezetője.

Molnár Emese

A tizennégy katona 2020. november 16-án érkezett a dunaújvárosi egészségügyi intézménybe, hogy segítse a mindennapi munkát, a raktározási feladatoktól kezdve az eszközök, csomagok szállításán át a betegek kíséretéig. Sajnos dunaújvárosi küldetésük január 22-én véget ért – erről számolt be a Szent Pantaleon Kórház. Az elmúlt hónapok során közvetlen, baráti kapcsolat alakult ki, a Lövészdandár Helyőrségi Zenekarának tagjai Mikulás-nap és karácsony alkalmából még zenés műsorral is kedveskedtek a dolgozóknak és a betegeknek.

A kórház vezetése ezúton is köszöni nekik az elmúlt hónapok munkáját
Fotó: Szent Pantaleon Kórház

Dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgató-főorvosa, Németh Miklós kórházparancsnok, Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató és dr. Juhászné Bordács Veronika vezető ápoló köszönetét fejezte ki lelkiismeretes tevékenységükért, amellyel segítették a pandémia elleni védekezésben részt vevő egészségügyi és háttérszolgáltatásban dolgozó kollégák munkáját.

Balázs Attila elmondta, átcsoportosítást követően más kórházakban teljesítenek további szolgálatot, de köszönik ők is a lehetőséget, és ha majd a járványügyi helyzet engedi, később szívesen visszatérnének városunkba, és koncerttel ajándékoznának meg minket.

Január 25-től új katonák érkeztek a kórházi munka támogatására, ugyanúgy tizennégyen segítik a napi feladatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában